Sarıgazi Halk Festivali Hazırlık Komitesi: “Yasaklarınızı tanımıyoruz!”

Sarıgazi’de yapılmak istenilen festival yasaklandı Sarıgazi Halk Festivali Hazırlık Komitesi saat 19.00’da Demokrasi Caddesi girişine çağrı yaptı. Yasaklama bahanelerinden biri ise devrimci ilerici basında çıkan festivale çağrı haberleri olarak gösterildi.

  • Haber
  • |
  • Güncel
  • |
  • 11 Eylül 2021
  • 15:00

Sarıgazi’de Halk Festivali yasaklandı, Festival Hazırlık Komitesi gerçekleştireceği açıklamaya çağrı yaptı.

Devrimci ilerici basında haber olması yasak bahanesi

Sarıgazi Halk Festivali’nin yasaklama gerekçesi olarak içerisinde gazetemiz Kızıl Bayrak'ın da olduğu devrimci ilerici basında festival çağrılarının haber olarak çıkması gösterildi. Festivalin yasaklanmasının komiteye bildirildiği tebliğde şu ifadeler yer alıyor:

“Ayrıca sosyal paylaşım sitesi Twitter üzerinde Sarıgazi Halkevi, Sancaktepe, Sarıgazi Devrimcileri, Yeni Demokrasi, Özgür Gelecek, ETHA, Kızıl Bayrak isimli kullanıcı hesaplarından “Geleneksel Sarıgazi Halk Festivalinde Buluşuyoruz. 11 Eylül 2021 Cumartesi saat 19.00- Sarıgazi Halk Festivali Hazırlık Komitesi” içerikli herhangi bir adres bilgisi yer almayan paylaşımların yapıldığı tespit edilmiştir.”

“Yasaklarınızı tanımıyoruz! Direnerek kazanacağız güzel günler göreceğiz!”

Sarıgazi Halk Festivali Hazırlık Komitesi adına yapılan çağrı şu şekilde:

“Sarıgazi Halk Festivali, Sarıgazi halkının elinden alınmaya çalışılıyor. Hiçbir yasayı tanımayanlar, kendi koydukları hukuku dahi yok sayanlar, bizden koydukları keyfi yasaklara uymamızı bekliyorlar.

IŞİD çetelerine topraklarımızı açan, Suriye savaşını topraklarımıza taşıyan, Ankara'da, Suruç' ta, Amed' de  katliama göz yuman, 1000 yıllık tescilli katiller daha geçen hafta İdil'de 7 yaşındaki Kürt çocuğunu zırhlı araçla katleden kendileri değilmiş gibi, güvenlik bahanesi ile Sarıgazi Halk Festivali'ni  yasaklıyorlar.

İstiyorlar ki, eşitlik, özgürlük, kardeşlik isteyenler olarak, insanca ve onurumuzla yaşayacağımız bir ülke/dünya mücadelesi yürütmeyelim.

Tüm Sarıgazi Halkını Sarıgazi Festivali'ni sahiplenmeye çağırıyoruz.

Susmuyoruz, sinmiyoruz, boyun eğmiyoruz!

Kurtuluş yok tek başına ya hep beraber ya hiçbirimiz!

11 Eylül Cumartesi bugün saat 19.00 da Demokrasi Caddesi girişinde buluşuyoruz.”

Kızıl Bayrak / Ümraniye