Saray kurulunda toplantı başı ücret 6 kat artışla 1.246 TL’ye çıkarıldı!

Milli Saraylar Bilim ve Değerlendirme Kurulu’nda görev yapanların toplantı başına aldıkları ücret 207 TL’den 1.246 TL’ye çıktı. ‘İhtiyaç duyulan alanlarda’ başkanlığa bağlı kurulacak yeni komitelerde ise toplantı başına 1.038 TL’ye varan ödemeler yapılacak.

  • Haber
  • |
  • Güncel
  • |
  • 12 Kasım 2019
  • 10:52

İşçi sınıfına ve emekçilere sefalet zamlarını dayatan Erdoğan/Saray rejimi, kendisine bağlı kurul ve komiteler oluşturarak yandaşlarını ihya etmeyi sürdürüyor. AKP’li siyasetçilere ‘ek gelir kapısı’ haline gelen Cumhurbaşkanlığı kurulları ile ilgili yeni bir düzenleme yapıldı. Milli Saraylar İdaresi Başkanlığı ile ilgili düzenlemede kurul üyelerine verilecek ‘toplantı başı’ ücretler arttırıldı. Kurul üyelerinin toplantı başına aldıkları ücret 207 TL’den 1.246 TL’ye çıkarıldı. Yeni kurulacak danışmanlık komitesi veya ihtisas komitesi üyeleri de toplantı başına sırasıyla 1.038 TL ve 830 TL alacak.

BirGün’den Hüseyin Şimşek’in haberine göre, Milli Saraylar İdaresi Başkanlığı Hakkında Cumhurbaşkanlığı Kararnamesinde Değişiklik Yapılmasına Dair kararname, Resmi Gazete’de yayımlandı.

Milli Saraylar İdaresi’nin kurul ve komitelerine ek “huzur hakkı”

Kararnameye göre, Cumhurbaşkanlığına bağlı olan saray, köşk, müzeler ve tarihi fabrikaların bünyesindeki taşınır ve taşınmaz kültür varlıkları ile tarihi bahçelerin bakım, onarım, restorasyon ve koruma hizmetlerinin “bilimsel açıdan değerlendirilmesi amacıyla” geçen yıl oluşturulan Milli Saraylar Bilim ve Değerlendirme Kurulu’nun üyelerinin aldıkları “huzur hakkı” arttırıldı. Düzenlemeyle ayrıca başkanlık bünyesinde ihtiyaç duyulan alanlarda danışmanlık ve ihtisas komitelerinin de kurulması ve bu komitelerde görev alanlara da her toplantı için ücret ödenmesi kararlaştırıldı.

Kurul üyelerinin toplantı başı ücreti 6 katına çıkarıldı

Kararnamede, Milli Saraylar Bilim ve Değerlendirme Kurulu üyeleri ile danışmanlık ve ihtisas komitesi üyelerine ödenecek ücretler belirlendi. Bu kapsamda ayda üçten fazla olmamak üzere her bir toplantı için Milli Saraylar Bilim ve Değerlendirme Kurulu üyelerine yapılan ödemeye esas alınan “1500” gösterge rakamı “9000” e çıkartıldı. Böylelikle bu kurulun üyelerinin toplantı başına aldıkları 207 TL ücret bin 246 TL’ye çıktı. Üyelere, üç toplantı karşılığı ayda 3 bin 738 TL’ye kadar ödeme yapılabilecek. Yeni kurulacak danışmanlık komitesi üyelerine bin 38 TL, ihtisas komitesi üyelerine de toplantı başına 830 TL ödenecek.

Kurul enflasyonu

Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’ne geçişle birlikte Cumhurbaşkanlığı bünyesinde Politika Kurulları adı altında Bilim, Teknoloji ve Yenilik Politikaları Kurulu, Eğitim ve Öğretim Politikaları Kurulu, Ekonomi Politikaları Kurulu, Güvenlik ve Dış Politikalar Kurulu, Hukuk Politikaları Kurulu, Kültür ve Sanat Politikaları Kurulu, Sağlık ve Gıda Politikaları Kurulu, Sosyal Politikalar Kurulu ve Yerel Yönetim Politikaları Kurulu oluşturuldu. Erdoğan ayrıca çoğu eski AKP kadrolarından oluşan Yüksek İstişare Kurulu’nu kurdu.