Salgına rağmen dört bir yanda 1 Mayıs

Salgına rağmen ülkenin dört bir yanında 1 Mayıs eylemleri gerçekleştirildi.

  • Haber
  • |
  • Güncel
  • |
  • 30 Nisan 2020
  • 17:37

Koronavirüs salgını koşullarında sokağa çıkma yasağı ilan edildiği için 1 Mayıs eylemleri bugün (30 Nisan) gerçekleştiriliyor. Fiziki mesafe ve salgınla ilgili tedbirlere dikkat edilerek yapılan eylemlerde “Yaşasın 1 Mayıs” şiarı haykırılıyor.

Adana'da Tabip Odaları, SES ve Dev Sağlık İş 1 Mayıs eylemi gerçekleştirdi. Çukurova Üniversitesi Balcalı Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde yapılan eylemde koronavirüs salgınına ve 1 Mayıs’ın anlam ve önemine değinildi. Taleplerin sıralandığı eylem sloganlarla bitirildi.

KESK Balıkesir ve Aydın’da, KESK Şubeler Platformu ise Konya’da 1 Mayıs eylemi gerçekleştirdi.

KESK'e bağlı Haber-Sen Ankara 2 No'lu Şube Ankara PTT Başmüdürlüğü Tebligat Merkezi'nde 1 Mayıs bildirisi okuyarak eylem gerçekleştirdi.

Manisa’da ise Emek ve Demokrasi Platformu 1 Mayıs eylemi gerçekleştirdi.

Antalya, Antep, Eskişehir’de 1 Mayıs eylemlerini DİSK, KESK, TMMOB, TTB gerçekleştirdi.

Emekçi Hareket Partisi, İstanbul'da Şişli Meydanı’nda 1 Mayıs ile ilgili basın açıklaması yapmak istedi. Eyleme polis saldırdı ve 11 kişi gözaltına alındı.

İstanbul'da Kazancı Yokuşu'nda "emek ve meslek örgütünden kadınlar" açıklama yaptılar. "1 mayıs 1977 de yitirdiğimiz Hacer İpek Saman, Hatice Altun, Jale Yeşilnil, Kadriye Duman, Leyla Altıparmak, Meral Cebren Özkol, Nazan Ünaldı, Sibel Açıkalın için I mayıs ta bulunduğumuz her yerde mücadelelerini yaşatacağımızı bir kez daha dillendiriyoruz" denilen açıklama karanfil bırakılarak sonlandırıldı.

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nde de işçiler 1 Mayıs kutladı. DİSK/Genel-İş üyesi işçiler Kültürpark fuar alanında salgın nedeniyle gerekli tedbirleri alıp aralarındaki mesafeyi koruyarak 1 Mayıs'ı kutladı.

Diyarbakır'da Emek ve Demokrasi Platformu 1 Mayıs eylemi gerçekleştirdi. Açıklamada "İnsanca yaşamak için üreteceğimiz yeni bir toplumsal düzeni emek ve bilimle kuracağız" denildi.