Sağlıkta dönüşümden sağlıkta gericileşmeye

Dinci gericiliğin toplumu dizayn etme politikasının son alanı hastaneler oldu.

  • Haber
  • |
  • Güncel
  • |
  • 07 Ocak 2015
  • 14:35

Sağlık Bakanlığı ile Diyanet İşleri Başkanlığı arasında hastanelerde yatan hastalara dini propaganda yapılmasına ilişkin protokol imzalandı. Sağlığa ayrılmayan bütçe hastanelerdeki din adamlarına verilecek.

Neredeyse tüm okulları imam hatibe çevirerek, öğrencilere imamlardan ‘yaşam koçluğu’ dayatan AKP iktidarının son icraatı hastalara ‘manevi destek’ için hastanelerde din görevlileri yerleştirmek oldu. Sağlık Bakanlığı ile Diyanet İşleri Başkanlığı arasında bugün bir protokol imzalanarak talep eden hastalara ‘manevi destek’ sunulacağı ifade edildi.

En son kadınları hedef alan açıklamaları ile tepki çeken Sağlık Bakanı Müezzinoğlu, Diyanet İşleri Başkanlığı ile bu konu üzerinde 2012'den beri çalışıldığını belirterek gerici uygulamayı gerekçelendirmek için Avrupa ve ABD'deki örneklerin incelendiğini söyledi. Müezzinoğlu, din adamlarına gerekli eğitimler verildikten sonra bu aşamaya gelindiğini kaydederek bazı illerde başlatılacak pilot uygulamayla talep eden hastalara ve yakınlarına ‘manevi destek’ verileceğini bildirdi.

 

Daha nitelikli olacakmış!

Müezzinoğlu, "İnanç değerlerinin de moral motivasyondaki yerini ve desteğini hisseden, arayan tüm hastalarımıza, hasta yakınlarımıza bu desteği önümüzdeki süreçte kademeli olarak ve bu anlamdaki eğitimi almış din adamlarımızın sayısını artırarak yaygınlaştırmayı hedefliyoruz" ifadelerini kullandı.

Paralı ve niteliksiz sağlık hizmeti gerçeği ortada olmasına rağmen Müezzinoğlu, protokol ile birlikte sağlık hizmetinin daha ‘nitelikli’ hale geldiği yalanını atmaktan da çekinmedi.

 

Hastanelerdeki imam yetmedi

Hastanelerde halihazırda imamların görev yaptığına ilişkin soruları yanıtlayan Diyanet İşleri Başkanı Görmez ve Müezzinoğlu, hastanelerdeki imamların daha çok cenaze merasimi veya namaz vakitlerinde ibadetle ilgili görev yaptığını, hastalara veya yakınlarına bu anlamda bir hizmet verme sorumlulukları bulunmadığını söyledi.