RTÜK’te düzen muhalefetine bile tahammül yok

Dinci-faşist iktidarın sansür ve denetim aracı olan RTÜK’te CHP’li Faruk Bildirici’nin üyeliği düşürüldü. Durum, RTÜK tarihine bir ilk olarak kaydedildi.

  • Haber
  • |
  • Güncel
  • |
  • 31 Ekim 2019
  • 16:00

Dinci-faşist koalisyon devlet kurumlarında düzen muhalefetine dahi tahammül edemiyor. RTÜK Başkanı Ebubekir Şahin’in TÜRKSAT ve Basın İlan Kurumu yönetim kurullarına üyeliği bulunduğunun ortaya çıkmasının ardından, Şahin’in “RTÜK’teki görevlerinden çekilmiş sayılması” için meclise ve RTÜK Başkanlığı’na dilekçe veren Faruk Bildirici’nin RTÜK üyeliği düşürüldü.

AKP kontenjanından seçilen başkan Ebubekir Şahin’in talimatıyla toplanan

RTÜK Üst Kurulu, Faruk Bildirici’nin üyeliğinin düşürülmesi konusunu görüştü. AKP kontenjanında Üst Kurul’a seçilen üyeler, Bildirici’nin mecliste CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel ile basın açıklaması yapması nedeniyle “tarafsızlığının zedelendiğini” öne sürerek üyeliğinin düşürülmesini istediler.

Kural gereği Bildirici’nin yer almadığı toplantıda, CHP kontenjanından seçilen diğer Üst Kurul üyesi İlhan Taşçı savunma yaptı. Taşçı, milletvekillerinin oyları ile seçilen Bildirici’nin RTÜK’te yapılan bir oylama ile sonlandırılamayacağını savundu.

Savunmanın ardından yapılan oylama da AKP ve MHP’li 6 üye “Üyelik düşürülsün” oyu kullanırken, HDP kontenjanından RTÜK Üst Kurulu üyeliğine seçilen Ali Ürküt ile Taşçı ise talebin reddi yönünde oy kullandı.

Toplantının ardından Twitter hesabı üzerinden açıklama yapan Taşçı, “Sayın Faruk Bildirici’nin üyeliği 2’ye karşı 6 üyenin oyuyla düşürüldü. Bu karar demokrasiye ağır darbe, muhalefete yönelik de tahammülsüzlüğün kanıtıdır. Verilen karar hukuken yok hükmündedir. Bunun hukuki ve siyasi sonuçları olacaktır” dedi.

Bildirici de Twitter hesabından yaptığı açıklamada “Hukuksuzluk galip geldi RTÜK üyeliğimi düşürme karari verdiler. Muhalefet yapmanın bedeli üyeliğimin düşürülmesi oldu. Bu tahammülsüzlüğü, hukuksuzluğu, anti demokratik kararı
yargıya götüreceğim” ifadelerini kullandı.

Yakın zaman önce, RTÜK Başkanı Ebubekir Şahin’in TÜRKSAT ve Basın İlan Kurumu yönetim kurullarına üyeliği bulunduğunu açıklayan Bildirici, RTÜK yasasına işaret ederek üyeliklerin ‘etik ve yasa dışı’ olduğunu belirtmiş, Şahin’in “RTÜK’teki görevlerinden çekilmiş sayılması” için meclise ve RTÜK Başkanlığı’na dilekçe vermişti.