Polisin istismar ettiği çocuktan intihar girişimi

Antalya’da polisin cinsel istismarına maruz kalan yedi yaşındaki çocuk intihar girişiminde bulundu.

  • Haber
  • |
  • Güncel
  • |
  • 05 Mart 2020
  • 23:02

Antalya’da yedi yaşındaki çocuğa cinsel istismarda bulunan polis serbest kalmıştı. İtiraz üzerine görülecek davanın duruşması öncesi polisin cinsel saldırısına maruz kalan çocuk intihar girişiminde bulundu.

soL’un haberine göre davada polise 10 yıl hapis cezası verildi ancak tutuklanmadı. Önce Çocuklar ve Kadınlar Derneği Başkanı Avukat Müjde Tozbey, Twitter’dan yaptığı açıklamada “Polis, 7 yaşındaki çocuğu istismar ettiği için beraat etti. Biz beraat kararına itiraz edip, yapılacak duruşmayı beklerken, çocuğun intihar ettiğini öğrendik. Annesi yanımda ağlıyor, bense karşımdaki duvarı izliyorum. Duruşmayı halen bekliyoruz. Tek aklıma gelen ise yazmak” dedi.

Tozbey duruşma çıkışında paylaştığı mesajda ise “İstismar mağduru çocuğumuz, yoğun bakımda mücadeleye devam ediyormuş. Duruşmadan çıktık, çocuğumuzun yanına gidiyoruz. İstismarcının elini kolunu sallayarak sokaklarda dolaşmasına ve düzenin istismarcıları korumasına engel olmak için mücadeleye devam edeceğiz. Çocuğumuz gibi” dedi.

'Aile yoksul ve kimsesiz'

Tozbey Erden, mahkemenin polise çocuğun cinsel istismarından 10 yıl hapis cezası verdiğini ancak tutuklama kararı vermediğini söyledi. Erden karar itiraz edeceklerini ve sanığın tutuklanmasını talep edeceklerini söyledi.

Polisin zincirleme olarak cinsel istismarına uğrayan çocuğun ailesinin yoksul ve kimsesiz olduğunu, polisin tehdidi üzerine yıllarca yargıya başvuramadıklarını anlatan Erden, çocuğun ağır psikolojik sorunlar ve travmalar yaşaması üzerine psikiyatristlerin raporlarıyla suçun ortaya çıktığını ve olayın yıllar sonra yargıya taşındığını anlattı. Ancak mahkeme yıllar sonra yapılan yargılamada beraat kararı verdi.

Suç psikiyatristlerce ortaya çıkarıldı

Erden şunları söyledi:

Çocuk 2010 yılında 7 yaşında. Komşu da polis, ailece görüşüyorlar. Polis tarafından cinsel istismara uğruyor defalarca. Polis çocuğu ve aileyi tehdit ediyor. Aile korkuyor, aile yoksul ve kimsesiz. Yıllarca polisten kaçıyorlar. Karakola gidiyorlar. Fakat şikayet için gittiklerinde amir tarafından ‘Oradaki amiri tanıyoruz, iyi bir insandır, siz yanlış anlamışsınızdır’ deniliyor. Aile daha çok korkuyor. Yıllarca şikayetçi olamıyorlar. Çocuk yaşadığı istismar nedeniyle çok ağır travmalar geçiriyor. Çocuk psikiyatristleri tarafından rapor hazırlanıyor ve bu suç böyle ortaya çıkıyor. Polis hakkında yargılama başlıyor. Yargılama 2 yıl sürüyor. Polis cinsel istismarda bulunmamıştır denilerek beraat ediyor.

4 rapora rağmen beraat

Erden mahkemenin beraat kararı verdiği dosyada 4 ayrı hastane ve kurumun çocuğun yaşadığı cinsel istismar nedeniyle ağır travmalar yaşadığına ve intihara bu nedenle meyilli olduğuna dair rapor olduğunu vurguladı.

Polisin beraat etmesi üzerine aile Önce Çocuklar ve Kadınlar Derneği’ne ulaştı ve dernek avukatlarınca beraata itirazda bulunuldu.

Bugün görülen itiraz duruşmasında ise polis yalnızca 10 yıl hapis cezası aldı ve serbestçe dolaşmaya devam edecek. Erden “Beraat kararına itiraz ettik, bugün üst mahkemede itirazımınız değerlendirme duruşması vardı. Çocuk dün intihara teşebbüs etti ve biz bugün duruşmaya girmeden önce öğrendik. Çocuk yoğun bakımda” dedi.

Savcının verdiği mütalaada sanık polis hakkında zincirleme şeklinde çocuğun birden fazla kez cinsel olarak istismar edilmesinden dolayı ve silahla tehdit edilmesinden dolayı cezalandırılmasını ve tutuklanmasını talep ettiğini belirten Erden “Fakat mahkeme savcının mütalaasını kısmen kabul etti. Çocuğun istismarından dolayı 10 yıl hapis cezası verdi, tutuklama karar vermedi” dedi.