Özgür basın emekçileri: Direnişin basını susmayacak

İsrail'in Filistin'e dönük saldırılarında katledilen meslektaşları için yan yana gelen özgür basın emekçileri, "Anlatmaya devam edeceğiz" dedi.

  • Haber
  • |
  • Güncel
  • |
  • 08 Kasım 2023
  • 21:02

Özgür basın emekçileri, Siyonist İsrail'in saldırılarına tepki olarak Levent'te bulunan İsrail Konsolosluğu önünde eylem düzenledi.

"Siyonizm yenilecek, direnişin basını susmayacak" pankartı açılan ve katledilen gazetecilerin fotoğraflarının taşındığı eylemde basın açıklamasını Serpil Ünal okudu.

Açıklamada şunlar ifade edildi:

"Burada yaşanan vahşi katliamların duyulmaması için her dönem, her savaşta, her çatışmada, her eylemde olduğu gibi ilk olarak basın emekçileri hedef alındı. Batı ve ABD medyası, Siyonist İsrail'in katliamlarını ve işgalci politikalarını destekler nitelikte Filistin halkının direnişine karşı propaganda yaymak için çalışırken, sahada direnişin sesini duyuran basın emekçileri katledildi"

AKP-MHP iktidarının iki yüzlü politikalarının teşhir edildiği açıklamada Lübnan'da katledilen gazeteci Issam Abdallah'ın çalıştığı Reuters'ın yaptığı açıklamada İsrail'in adını anmamasına tepki gösterildi.

Açıklamada bölgedeki basın emekçilerine dönük saldırganlık teşhir edilirken şunlar ifade edildi:

"Reuters ve AFP haber ajansları, İsrail Savunma Kuvvetleri'nden Gazze Şeridi'nde görev yapan gazetecilerin İsrail saldırılarına hedef olmayacağına dair güvence isteseler de, İsrail bu gazetecilerin güvenliğini garanti edemeyeceğini söyledi.

… Suriye ve özelde Rojava, basın mensupları için dünyanın en 'ölümcül' ülkelerinden biri. 2016'dan bu yana 270 gazeteci öldürüldü; en az 58 gazeteci de 2011'den beri tutuklu, rehin veya kayıp.”

Açıklamanın sonunda şunlar ifade edildi:

"Emperyalist ve onların katliamlarını destekleyen sömürge ülkeler, halklara karşı uyguladıkları katliam ve soykırım politikalarını gizleyemeyecek, özgürlük şiarıyla bu topraklarda gelişen direnişlerin sesinin duyurulmasına engel olamayacak.

Bizler özgür basın emekçileri olarak, başımızda sallanan bu öldürülme-tutuklanma-işkence tehditlerine rağmen, her zaman gerçekleri yazmaktan, halkın haber alma özgürlüğünü savunmaktan geri durmadık, durmayacağız. Kelepçelere, coplara, kurşun ve bombalara rağmen yazmaya, söylemeye, anlatmaya devam edeceğiz! Rojava'dan Filistin'e yaşasın halkların özgürlük mücadelesi!"

Eylem "Nehirden denize özgür Filistin", "Özgür basın susmayacak", "Filistin halkı yalnız değildir", "Katil İsrail Filistin'den defol" sloganları atıldı.