Ortaca’da 1 Mayıs çağrısı

Ortaca Emek ve Demokrasi Platformu 1 Mayıs'a çağrı mitingi yaptı. 17.30'da toplanan emekçiler sloganlarla Cumhuriyet Meydanı’na yürüdü. Ortaca Cumhuriyet Meydanı’nda basın açıklaması gerçekleştirildi.

  • Haber
  • |
  • Güncel
  • |
  • 29 Nisan 2024
  • 21:47

Ortaca Emek ve Demokrasi Platformu 1 Mayıs'a çağrı mitingi yaptı. 17.30'da toplanan emekçiler sloganlarla Cumhuriyet Meydanı’na yürüdü. Ortaca Cumhuriyet Meydanı’nda basın açıklaması gerçekleştirildi. Basın açıklamasını Eğitim Sen Ortaca Temsilcisi Turgay Kara okudu.

Açıklamada krizin faturası emekçilere yıkılmaya çalışıldığı ifade edildi. Siyonist İsrail’in Filistin’e dönük saldırısına dair şunlar ifade edildi:

“Siyonist İsrail  on binlerce Filistinlinin ölümüne yol açtığı katliamlara devam ediyor. Bu katliam karşısında timsah gözyaşları dökenler, Siyonist İsrail’e silah, mühimmat, yiyecek taşıyan gemilerle ticaretini sürdürmeye devam ediyor. Halkı İsrail markalı içecekleri boykot etmeye çağıranlar katliam başka ticaret başka diyecek kadar ikiyüzlüdürler. İşçi ve emekçiler bu sömürü ve ikiyüzlülük düzenine karşı mücadele etmeye devam ediyor.”

Açıklamada şu talepler ifade edildi:

“1 MAYIS da taleplerimizi bir kez daha haykırmak için Muğla’da olacağız.

*Yoksulluk sınırının üzerinde insanca yaşayacak bir ücret,

*En düşük emekli maaşı yoksulluk sınırının üzerine çıkarılsın,

*Zamlar durdurulsun, temel tüketim mallarına yapılan zamlar geri alınsın,

*Herkese parasız sağlık ve parasız eğitim hakkı,

*Kıdem tazminatının fona devredilmesine hayır,

*Yoksulluk sınırının altındaki ücretlerden vergi alınmasın, patronlara servet vergisi getirilsin,

*İşten atmalar yasaklansın,

*Günde 7 saat, haftada 35 saat çalışma süreleri,

*Sendikal örgütlenme üzerindeki baskılar kaldırılsın,

*İşçi sağlığı ve iş güvenliği önlemleri alınsın, iş cinayetleri son bulsun,

*İşsizlik fonunun patronlar tarafından yağmalanmasına son verilsin, tüm işsizlere koşulsuz işsizlik maaşı bağlansın,

*Doğanın talanına son verilsin”

Açıklamada son olarak şunlar ifade edildi:

“Sömürüye, yoksulluğa, adaletsizliğe, şiddete, savaşa, doğanın talanına karşı, İnsanca yaşam, demokrasi, eşitlik, özgürlük, adalet ve barış için, 1 Mayıs’ta gücümüzü birlikte gösterelim! Ortacalı kadın erkek tüm işçi ve emekçileri, üretici köylüleri, gençleri, emeklileri 1 Mayıs’ta Muğla Mitingine katılmaya çağırıyoruz. Yaşasın 1 Mayıs!”

Yürüyüş ve miting boyunca "Kurtuluş yok tek başına ya hep beraber ya hiçbirimiz!”, “Yaşasın 1 Mayıs, Biji Yek Gulan”, “Savaşa değil emekçiye bütçe!”, “Savaşa hayır barış hemen şimdi!”, “Üreten biziz yöneten de biz olacağız!”, “Yaşasın işçilerin birliği halkların kardeşliği!”, “Siyonist İsrail Filistin'den defol!”, “Katil ABD Ortadoğu'dan defol!" sloganları atıldı.

Kızıl Bayrak / Ortaca