“Okullarda değişen hiçbir şey yok”

Öğrenci Veli-Der, salgının okullardaki durumuna ilişkin paylaştığı 7. hafta raporunda okullarda hala yeterli önlemlerin alınmadığına dikkat çekti.

  • Haber
  • |
  • Güncel
  • |
  • 22 Ekim 2021
  • 21:40

Öğrenci Veli-Der, salgının okullardaki durumuna ilişkin paylaştığı 7. hafta raporunda okullarda hala yeterli önlemlerin alınmadığına dikkat çekti. Açıklamada 6 Eylül’de gerekli önlemler alınmadan, ek öğretmen ataması yapılmadan, sınıflar seyreltilmeden ve okullarda gerekli havalandırma koşulları sağlanmadan yüz yüze eğitime devam edilmesinin salgın açısından risk oluşturduğu vurgulandı.

Karantinaya alınan sınıf sayısında bir azalma olmadığı belirtilen açıklamada şu bilgiler verildi:

“Ankara Yeni Mahalle’de Şehit Mustafa Arslan Ortaokulu’nda 40 öğrenciye pozitif tanısı konulmuştur ve 13 sınıf karantinadır. Mehmet Akif İnan İlkokulu’nda 120 öğrenci, Mustafa Kemal Anadolu Lisesi’nde 130 öğrenci temaslıdır. Ankara Yeni Mahalle’de yaşanan tablo ülkenin genel tablosudur.”

Salgının eğitime olumsuz etkisinin sürdüğü belirtilen açıklamada Milli Eğitim ve Sağlık Bakanlığı’nın artık gerekli önlemlerin alınması gerektiği ifade edildi.

Eğitimde eşitsizliğin derinleştiğinin altı çizilen açıklamada “Tüm eğitim yaşantısı sınav üzerine inşa edilmekte ve okullar akıl almaz biçimde dershaneye dönüşmektedir. Bunun sonucu olarak yoksul çocuklar ve dezavantajlı çocuklar için eşitsizlik derinleşmekte, özel ve kamu okulları arasındaki açı daha da genişlemektedir. Eğitim aracılığıyla çocuklarımızın gelecek kurma olasılığı azalmaktadır” denildi.

Açıklamanın devamında şunlar ifade edildi:

Milli Eğitim Bakanlığı salgın döneminde yaşanan öğrenme kayıplarının tespiti için ortaokul 7. ve 8. sınıflar ile liselerin 11. ve 12. sınıflarında sadece bazı derslerden kazanım değerlendirme sınavı yapacaktır. Öncelikli olarak öğrenci velileri ve çocuklarının geleceğinden kaygılanan ve bu gelecekten sorumlu olan yetişkinler olarak Milli Eğitim Bakanlığı’ na soruyoruz; Neden sadece 7. 8. ve 11. 12. sınıflarda ve neden sadece bazı derslerden sınav yapılmaktadır? Öğrencilerin bir bütün olarak salgında yaşadığı kayıpların tespit edilerek telafi edilmesi yerine sadece bazı derslerden sınav yapılacak olması sınav merkezli eğitim yaklaşımının bir sonucudur. Milli Eğitim Bakanlığı artık okulların bir dershane olmadığını ve MEB’ in kamusal eğitimden sorumlu bir kamu kurumu olduğunu hatırlamalıdır.”