Öcalan mesaj gönderdi, açlık grevi sona erdi

PKK Lideri Abdullah Öcalan, kendisi ile görüşen kardeşi Mehmet Öcalan aracılığıyla yaptığı açıklamada, sermaye devletine “devlet hazırsa sorun 6 ayda çözülür” mesajı gönderdi.

  • Haber
  • |
  • Güncel
  • |
  • 12 Eylül 2016
  • 13:17

Uzun süredir ailesi ve avukatları ile görüşmesi engellenen PKK lideri Abdullah Öcalan, dün kardeşi Mehmet Öcalan ile görüştü. Görüşmenin ardından Asrın Hukuk Bürosu avukatları ile görüşen kardeş Öcalan, bugün “Öcalan’la görüşülsün” talebiyle yapılan açlık grevini ziyaret etmesinin ardından açıklama yaptı.

Açlık grevi direnişinin yapıldığı DBP Diyarbakır İl Örgütü binasında basına açıklama yapan Mehmet Öcalan, Abdullah Öcalan’la yaklaşık bir saat süren görüşme yaptıklarını söyledi.

Devleti masaya çağırdı

Öcalan'ın İmralı'da 3 arkadaşıyla görüşebildiğini aktaran Mehmet Öcalan, Öcalan'ın söylediklerini ise şöyle aktardı:

“Tecrit durumu devam ediyor. Durumumda bir sorun yoktur. Bizim projelerimiz vardır. Eğer devlet projelere hazırsa biz 6 ayda bitirebiliriz. Çözüm sürecini biz yok etmedik. Benim yanıma gelen heyete aktardım ve onlar 15 gün sonra yine geleceğiz dediler. Kürt sorunu 40 yıllık değil 100 yıllık 200 yıllık sorundur. Eğer devlet samimi olsaydı bu sorun çözülürdü, bu kadar insan ölmezdi, bu ölümler nedeniyle uyuyamıyorum. Bu ölümleri bu ülke hak etmemiştir. Eğer devlet hazırsa iki adamını buraya gönderir. Bu sorun ağır bir sorundur. 

Bizim projelerimiz hazır bu kör bir savaştır. Kimsenin kimseyi yeneceği bir savaş değildir. 30-40 yıldır devam ediyor 80 yıl daha devam edecek belki. Artık bu kan, gözyaşı dursun. Bu çözüm tek taraflı olmaz en büyük taraf devlettir eğer çözüm işaret ederlerse bu sorun çözülür. Bayramdır ve bir ülkede günde 20-30 kişi ölüyorsa o bayram, bayram değildir. Bu bayramı kutlarım ama bu durumda ahlaki değildir. Aydınlara, demokratlara, siyasi partilere tüm insanların bir önce bu sorunun çözülmesi için hareket etmelidir." 

Açlık grevi sonlandırıldı

Mehmet Öcalan’ın konuşmasının ardından açlık grevi direnişçileri adına da DTK Eşbaşkanı Leyla Güven konuştu. Güven, Öcalan’dan haber almalarının tecritin bittiği anlamına gelmeyeceğini söyleyerek “Evet bugün bir haber aldık, halk olarak derin bir nefes aldık. Bundan sonra da özgürlüğüne kavuşması, tecridin ortadan kalkması için mücadele devam edecek” dedi.

Güven, açlık grevine başlarken bir gündemleri olduğunu hatırlatarak, Öcalan’dan haber alınmasıyla açlık grevine sonlandırdıklarını duyurdu. Güven, “Açlık grevine başlarken bir gündemimiz var demiştik bugün itibariyle gerçekleşmiş oldu. Sayın Öcalan'dan haber aldık. Bugün burada açlık grevini sonlandırıyoruz. Bundan sonra mücadelemiz her alanda devam edeceğiz” diye konuştu.