Nusaybin davası tutuklusu Eroğlu, hafızasını kaybetti

Gözaltına alındığında ağır işkencelere maruz kalan ve daha öncesinde de psikolojik sorunları bulunan Nusaybin Davası tutuklusu Ramazan Eroğlu’nun babası, oğlunun hafızasını kaybettiğini bildirdi.

  • Haber
  • |
  • Güncel
  • |
  • 30 Haziran 2019
  • 14:21

Mardin’in Nusaybin ilçesinde ilan edilen sokağa çıkma yasağının devam ettiği 26 Mayıs 2016’da kentten tahliye edildikten sonra tutuklananlar arasında bulunan Ramazan Eroğlu’nun tutuklu bulunduğu Trabzon E Tipi Kapalı Cezaevi’nde hafızasını kaybettiği bildirildi. Daha önce de psikolojik sorunları olduğu bilinen ve Nusaybin’den tahliye edildiği sırada ağır işkencelere maruz kaldığını her duruşmada dile getiren Eroğlu’nun, cezaevinde tedavisinin yapılmadığı belirtilmişti.

Mezopotamya Ajansı’nda yer alan habere göre, geçtiğimiz günlerde oğlunun görüşüne giden baba Nurullah Eroğlu, oğlunun cezaevinde hafızasını yitirdiğini ve artık konuşamadığını söyledi. Baba Eroğlu, “Oğlum cezaevine girdikten sonra hafızasını kaybetti. Hiç konuşmuyor, ismini bile söyleyemiyor. Gardiyanlar beni göstererek soruyor ‘tanıyor musun’ diye. Sadece babası olduğumu hatırlıyor o kadar. Başka hiçbir şey söylemiyor” dedi. 

‘Ne olduysa Trabzon’da oldu’

Oğlunun daha önceki görüşlerinde sağlık sorunları olduğunu ancak bu derece ilerlemediğini kaydeden baba Eroğlu, “Gardiyanlar futbol maçından geldikten sonra böyle olduğunu söylediler. Hastaneye götürüp tedavi edildiğini ancak bir sonuç alınamadığını söylediler bana” diye konuştu. Oğlunun bir an önce hastaneye götürülmesini istediğini kaydeden baba Eroğlu, “Savcılık Elazığ'a götürülüp tedavi edilmesi gerektiğini söyledi. Ancak hala cezaevinde tutuluyor. Hastaneye götürüyorlar basit bir kontrol yapılıp, geri cezaevine götürülüyor. Düzgün bir şekilde tedavi edilmiyor. Eğer tedavisi yapılsa rapor verilecek. Tokat Cezaevinde tutulduğu zaman da durumu bu kadar kötü değildi. Telefon konuşmalarında hal hatır soruyordu. Ancak Trabzon'da ne olduysa artık konuşamıyor. Açık görüşüne gittim içim parçalandı çok kötü durumdaydı. Tedavisinin yapılmasını istiyorum” diye vurguladı.