Newroz piroz be!

2019 Newroz’una sayılı günler kaldı. Newroz’da baskı ve sömürü düzenine karşı işçileri, emekçileri, mazlum halkları birleşik mücadeleyi büyütmek için alanlara davet ediyoruz. Baskının, katliamların, sömürünün her geçen gün arttırıldığı bugünlerde Demirci Kawa’nın isyan ateşini daha fazla körüklemeye davet ediyoruz.

  • Haber
  • |
  • Güncel
  • |
  • 16 Mart 2019
  • 16:45

Yaşasın işçilerin birliği,
halkların kardeşliği!

 

İşçi, emekçi kardeşler;

Emperyalist Kapitalistler ve işbirlikçileri sefil çıkarları için her gün yeni saldırıları devreye sokuyorlar, katliamlar gerçekleştiriyorlar. İşçi ve emekçilere açlık yoksulluk dayatanlar Ortadoğu halkları başta olmak üzere bütün mazlum halklara kan ve gözyaşından başka bir şey sunmuyorlar. Bir yandan dinci-gerici çeteler, diğer yandan faşist çeteler emperyalist kapitalistlerin desteği ve oluşturduğu zeminden palazlanarak devrimci-ilerici güçlere, emekçilere, mazlum halklara karşı tetikçilik yapıyorlar, her türlü kirli ve kanlı icraatı gerçekleştiriyorlar.

Dinci-faşist AKP iktidarı da çok yönlü krizi işçi ve emekçilere fatura etmek için her türlü saldırıyı hayata geçiriyor. Kürt halkı başta olmak üzere bölge halklarına karşı yürütülen kirli ve kanlı saldırılarına her gün yenilerini ekliyor. Gerici emelleri ve seçim hesapları için toplumda gerici temelde yarılmayı, ırkçı ve mezhepçi ayrışmayı derinleştiriyor. Böylece toplumsal sorunların gerçek kaynağına karşı işçilerin, emekçilerin, mazlum halkların birleşik mücadelesinin önünü almaya çalışıyorlar.

Tüm bu saldırılara dur demenin yolu işçilerin birliği halkların kardeşliği mücadelesini büyütmekten geçiyor.

2019 Newroz’una sayılı günler kaldı. Newroz’da baskı ve sömürü düzenine karşı işçileri, emekçileri, mazlum halkları birleşik mücadeleyi büyütmek için alanlara davet ediyoruz.

Baskının, katliamların, sömürünün her geçen gün arttırıldığı bugünlerde Demirci Kawa’nın isyan ateşini daha fazla körüklemeye davet ediyoruz.

Newroz Programı:

Tarih: 24 Mart Pazar

Yer: Bakırköy Halk Pazarı

Saat: 12.00

İstanbul Bağımsız Devrimci Sınıf Platformu