MLKP gerillası İrfan Gerçek, Gazi Mahallesi’nde uğurlandı

Dersim’de şehit düşen MLKP gerillası İrfan Gerçek, Gazi Mahallesi’nde polis ablukası ve tacizleri altında uğurlandı.

  • Haber
  • |
  • Güncel
  • |
  • 05 Eylül 2018
  • 14:42

Geçtiğimiz günlerde Dersim’de yapılan hava saldırısında şehit düşen MLKP gerillası İrfan Gerçek bugün İstanbul Gazi Mahallesi’nde uğurlandı.

Gerçek’i uğurlamak için gelenler cemevinde toplandı. Saat 13.00’te cenazesi cemevi morgundan çıkarılan İrfan Gerçek sloganlarla karşılandı. Dini törenin ardından saygı duruşu gerçekleştirildi.

“İrfan yoldaş ölümsüzdür!”, “Dersim'de düşene sövüşene bin selam!” sloganları haykırıldıktan sonra Ölümsüzlerin ve Tutsakların Sesi Platformu (ÖTSP) adına konuşma yapıldı. Gerçek'in yaklaşık 20 yıl mücadele yürüttüğü ifade edilen konuşmada lise yıllarından Rojava’ya dek mücadelesinden bahsedildi. Devamında Gerçek’in hapishanedeki kuzenlerinin gönderdiği mektubu okunurken, “Devrimci tutsaklar onurumuzdur!” sloganıyla karşılık verildi.

Törende Ezilenlerin Sosyalist Partisi (ESP) adına yapılan konuşmada zor bir dönemden geçildiğine, muhalif kesimlere çok yönlü saldırılar yönetildiğine değinilerek Gerçek’in eyleminin buna bir cevap olduğu ifade edildi.

Uğurlamaya polisten abluka ve tacizler

Cemevinde yapılan törenin ardından Gerçek’in cenazesi cenaze aracına konuldu. Kitle ise cenaze aracından ayrı olarak İsmetpaşa Caddesi üzerindeki kaldırımdan yürüyerek, onlarca zırhlı araç ve polis ablukası altında mezarlığa doğru yürüyüşe geçti. Mezarlığa yakın bir noktada flamaların açılması üzerine polis “Yoldan yürümek yasak, flama açmak yasak, yoksa müdahale edilecek” şeklinde anons yaptı.

Mezarlık girişinde de çok sayıda zırhlı araçla yığınak yapan polis, girişi kapatarak çanta araması yaptı. Aramaya tepki gösteren iki kişi polis tarafından alıkonulup darp edildi. Bir kişi serbest bırakılırken, diğer kişi gözaltına alındı.

Mezarlıkta defin işlemi bittikten sonra saygı duruşu yapıldığı sırada slogan atılırken de polis zırhlı araçların sirenini açtı. Gerçek’in cenazesi defnedildikten sonra cemevinde verilecek yemeğe katılmak için geri dönen kitle tekrar çok sayıda zırhlı araçla takip edildi.

Kızıl Bayrak / İstanbul