Metin Göktepe mezarı başında anıldı

Haber takibi sırasında polis tarafından gözaltına alındıktan sonra dövülerek katledilen gazeteci Metin Göktepe, İstanbul’daki mezarı başında anıldı.

  • Haber
  • |
  • Güncel
  • |
  • 08 Ocak 2024
  • 14:00

Evrensel Gazetesi Muhabiri Metin Göktepe, gözaltında polislerce dövülerek katledilişinin 28. yılında, İstanbul Esenler’deki Kemer Mezarlığı’ndaki mezarı başında anıldı.

Anmada konuşan Metin Göktepe’nin kardeşi Meryem Göktepe, Metin’in inadını sürdüren tüm basın emekçilerine annesinin selamlarını getirdiğini belirterek şunları ifade etti:

“Onun dediği gibi hepiniz bir Metin’siniz. Metin kayıpların yakını süren bir gazeteciydi. Metin’e verebileceğimiz iyi bir haber yok halen. İnsanlar düşünceleriden dolayı halen cezaevinde. Yoksulluk en derin bir şekilde devam ediyor. Ve inatla tüm baskılara rağmen Metin Gökktepe gazeteciliği yapmaya çalışan genç gazeteciler var.”

Evrensel Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hakkı Özdal ise şunları ifade etti:

“Metin Göktepe’nin kaybı bir özlem ve öfke bıraktı. Bildiğimiz bir şeyi daha acı bir şekilde öğrenmiş olduk. Metin’in cesaretine sahibiz ve bundan sonra da öyle yapacağız. Metin Göktepe Evrensel’in halen en kıdemli muhabiridir. Metin’i unutmayacağız ve unutturmayacağız.”

TGS İstanbul Şube Başkanı Özgür Deniz Kaya, sendikalar ve arkadaşları olarak mücadele etmeye devam ettiklerini ifade ederken, DİSK Basın-İş Üyesi İzel Sezer de şunları ifade etti:

“Gazetecilere baskılar yaşanmaya devam ediyor. Asıl korktukları şey gerçekler. Gerçekleri savunmaya devam eden birileri de mutlaka olacak. Metin’in izinde gerçeklerin peşinde yürümeye devam edeceğiz.”

İHD İstanbul Şube Başkanı Gülseren Yoleri ise şunları söyledi:

“Metin, 1990’lı yılların karanlığında gazetecilik yapmaya çalıştı. Halen o karanlığın içerisindeyiz. Metin karanlığı aydınlatan meşalelerdendi. Hakikatin, özgürlük mücadelesi ve insan hakları mücadelesi olmayacağını biliyoruz. Metinin mücadelesi, geleceğimizin mücadelesi. Metin sadece gazeteci değildi yüreğiyle gazetecilik yapıyordu.”

Çok sayıda kişinin söz aldığı anma konuşmaların ardından bitirildi.