Metin Göktepe mezarı başında anıldı

Polisler tarafından 21 yıl önce katledilen Evrensel Gazetesi Muhabiri Metin Göktepe mezarı başında anıldı.

  • Haber
  • |
  • Güncel
  • |
  • 08 Ocak 2017
  • 16:41

8 Ocak 1996 tarihinde, Ümraniye E Tipi Cezaevi'nde öldürülen tutsaklar Orhan Özen ile Rıza Boybaş’ın cenaze törenini izlemek için gittiği Alibeyköy’de polisler tarafından gözaltına alınarak katledilen Evrensel Gazetesi Muhabiri Metin Göktepe katledilişinin yıldönümünde mezarı başında anıldı.

İstanbul Esenler’de bulunan Kemer Mezarlığı’ndaki anmaya Göktepe’nin ailesi ve basın emekçileri katıldı.

“İnadına hepimiz birer Metin’iz!”, “Anaların öfkesi katilleri boğacak!” sloganlarının atıldığı anmada söz alan Evrensel Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Fatih Polat, Göktepe’nin Ümraniye Cezaevi’nde katledilen 2 tutsağın cenazesini izlemek için gittiği Alibeyköy’de polisler tarafından gözaltına alındığını hatırlattı. Eyüp Kapalı Spor Salonu’na götürülen Göktepe’nin polis işkencesi sonucunda katledildiğine vurgu yaptı.

Bugün de gazetelerin kapatılması, gazetecilerin tutuklanması saldırılarının tırmandığına dikkat çeken Polat, baskılara rağmen gazetecilerin boyun eğmeyeceğini ifade etti.

“Metinim 22 yıl önce öldürüldü o bir gazeteciydi. Benim için emekçiler kadınlar çocuklar birer Metin’dir“ diyen anne Fadime Göktepe de basın emekçilerine ve muhalif olan bütün kesime yönelik baskı ve saldırıları teşhir etti.

EMEP Genel Başkanı Selma Gürkan da Göktepe’nin katledildiği dönemdeki siyasal saldırıların bu dönemde de devam ettiğine dikkat çekti. Gazetecileri tutuklanmasına değinen Gürkan, bunun nedeninin gerçeklerin gizlenmek istenmesi olduğunu ifade etti.

TGS Genel Başkanı Gökhan Durmuş da Metin Göktepe’nin gerçeğin peşinde koşan bir gazeteci olduğu için katledildiğini, bugün de gerçeğin peşinde olan gazetecilerin saldırı ve tutuklamalarla karşı karşıya kaldığını ifade etti.

Berkin Elvan’ın babası Sami Elvan, Tiyatrocu Mehmet Esen ve Gazeteci Nazım Alpman da Metin Göktepe’yi anarak gazetecilere yönelik saldırıları teşhir etti.