Mesleki Eğitim Kurultayı’na çağrı sürüyor

14 Ocak Pazar günü İstanbul’da düzenlenecek Mesleki Eğitim Kurultayı hazırlıkları devam ediyor. İstanbul’un çeşitli bölgeleriyle İzmit ve Gebze’de işçi ve emekçilerle gençler kurultaya çağrılıyor.

  • Haber
  • |
  • Güncel
  • |
  • 10 Ocak 2018
  • 07:19

Küçükçekmece

Meslek Liseliler Birliği’nin (MLB) kurultay hazırlık çalışmaları Cennet Mahallesi, Halkalı, İkitelli ve Zeytinburnu’nda yapıldı.

6 Ocak’ta Bağlar Caddesi ve Cennet Mahallesi’ne kurultaya çağrı stickerları yapıldı.

8 Ocak’ta Halkalı Caddesi boyunca sticker yapıldı. Küçükçekmece PAGEV Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde anket çalışmaları, sticker ve bildiri dağıtımı yapılarak liselilerle meslek liselilerindeki sorunlar üzerine konuşuldu ve kurultay hakkında bilgi verildi.

9 Ocak’da İkitelli Organize Sanayi Bölgesi, İkitelli Organize Sanayi Bölgesi Meslek Lisesi, Küçükcekmece İsmet Aktar Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Küçükçekmece Şehit Binbaşı Bedri Karabıyık Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi etrafında kurultaya çağrı afiş ve sticker faaliyeti yapıldı. Zeytinburnu TRİSAD Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nin etrafına sticker, bildiri dağıtımı ve anket çalışması yapıldı.

Avcılar

Dün Avcılar’da öğrencilerin yoğun olarak geçtiği merkezi noktalara Mesleki Eğitim Kurultayı çağrı afişleri yapıldı. Afiş çalışmasının ardından bir meslek lisesi önünde bugün yapılacak olan meslek liseli buluşmasının çağrı bildirileri ve Meslek Liselilerin Sesi dağıtımı gerçekleştirildi.

İzmit

Kocaeli'nin İzmit ilçesinde afiş, sticker ve bildiriler meslek liselilere ve meslek yüksek okulu (MYO) öğrencilerine ulaştırıldı.

İzmit'te bulunan Kocaeli Meslek Yüksek Okulu çevresine yapılan “Devrimci sınıf hareketi için Mesleki Eğitim Kurultayı’nda buluşuyoruz!” şiarlı afiş ve stickerlarla MYO öğrencileri kurultaya çağrıldı. Ayrıca İzmit merkezde bulunan Kanuni Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ve İzmit Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencilerine kurultayın çağrısının yer aldığı bildiriler ve Meslek Liselilerin Sesi bülteninin son sayısı ulaştırıldı.

Gebze

Mesleki Eğitim Kurultayı'nın afişleri Gebze merkez civarında yapıldı. Stickerlar, STFA öğrencilerinin okula gidiş güzergahı başta olmak üzere Çayırova'nın çeşitli yerlerine ve GOSB civarındaki meslek liselerinin güzergahlarındaki duraklara yapıldı. Ayrıca davetiyeler ile de katılım çağrısı yaygınlaştırılıyor.