Kendi pisliklerinde boğulacaklar!

Bunların pisliği, kirli işleri daha çok olduğu için mide bulandırıcı görüntüler sık sık karşımıza çıkıyor. Görünen o ki bunlar kendi pisliklerinde boğulacaklar.

  • Haber
  • |
  • Güncel
  • |
  • 21 Mayıs 2021
  • 13:40

Yüzünü ekşiterek bilgisayara bakıyordu Hatice. “Neredeyse kusacağım!” diye adeta çığlık attı. Yanındaki Ali’ye dönerek konuşmaya başladı.

— “Hadi Özışık denen biri Sedat Peker’le herhangi bir bağlantım varsa şerefsizim, dedi. Sonra Sedat Peker bu şeref yoksunu zatla konuşmasını yayınladı.”

— “Şeref yoksunu mu? Onlar kendilerinde olmayan bir şeyin yoksunu olmazlar. Olmadığının kanıtı ise görüştüğü halde bağlantım varsa şerefsizim demesi, değil mi? Zaten yok ya, o yüzden rahatça kullanıyor bunu.”

— “Şerefsizde anlaşalım olur mu?”

— “Sanki bu bile ona bir övgüymüş gibi geliyor ama şerefsiz demekte anlaşalım. O değil de Sedat Peker görüntüleri yayınladıktan sonra ne dedi bu zat?”

— “Soylu’dan özür diledi. Soylu da onun hakkında suç duyurusunda bulanacağını söyledi.”

— “Bulunur. Onların emir eri haline gelen Yargı da onu pürü pak aklar. Yargının onu aklamaması sadece Yargı üzerinde hakimiyet kuran başka birinin buna engel olmasıyla mümkün. Yargı hukuka göre değil, birilerinin isteğine göre karar veriyor epeydir. Soylu da Peker’le bağlantım varsa idama kadar yargılanmaya hazırım demişti. Koruma polisi verilmiş Peker’e, bunun belgesi yayınlandı. Soylu bir şey demedi buna, sonra dava açtı.”

— “Soylu’yu harcamayı göze alırlarsa yargı Soylu’yu suçlayabilir.”

— “İşin tuhafı biz de buna kafa yoruyoruz.”

— “Niye tuhaf olsun ki Ali? 17-25 Aralık’ta ayakkabı kutularında saklanan paralar bile gündeme gelmişti. Bakanların bile vurgunları, kirli işleri gündeme getirildi, hem de Yargı tarafından. Ama soruşturma açan savcılar yargılandı ya da kaçmak durumunda kaldılar. O da kirliliğin ortaya saçılmasıydı. Pastadan pay kapma savaşının bir görüntüsüydü bu. Bugün olan da bu. Ama kriz daha derinleştiği için pastadan pay kapma savaşı daha kızıştı. Bu yüzden bugün sarmaş dolaş olan mafya, çete, siyasetçi yarın düşman oluyor. Çünkü çıkarlar kriz derinleştikçe günlük değişime uğruyor.”

— “Galiba haklısın. Bu kirli ilişkinin açığa çıkmasında krizin derinleşmesinin etkisini görmemiştim sen söyleyene kadar. Kriz derinleştikçe hem Peker hem Çakıcı beslenemez oldu. Şimdi çıkarları Çakıcı’yla ortaklaşıyor.”

— “Bunların pisliği, kirli işleri daha çok olduğu için mide bulandırıcı görüntüler sık sık karşımıza çıkıyor. Görünen o ki bunlar kendi pisliklerinde boğulacaklar...”

H. Ortakçı