‘Karaçam kardeşler’den gazetemize mektup

Tutsak sınıf devrimcileri Ali Haydar Karaçam ve Veli Karaçam, gazetemize mektup gönderdi.

  • Haber
  • |
  • Güncel
  • |
  • 29 Kasım 2019
  • 21:30

4 Ekim’de Trakya’da DEV TEKSTİL’e yönelik olarak yapılan polis baskınlarında gözaltına alınan ve takibinde tutuklanan Ali Haydar Karaçam ve Veli Karaçam, gazetemize mektup gönderdi.

‘Karaçam kardeşler’in mektubu şöyle:

“Merhabalar Kızıl Bayrak çalışanları;

Ziyaretimiz biraz geç oldu ama kusura bakmayın. Tekirdağ zindanlarından Karaçam kardeşler olarak sizleri direnç ve umutla sıkı sıkıya kucaklıyoruz.

Yaşamları köleleştirilmiş milyonların sesi olan, işçi sınıfının ve sosyalizmin sesi soluğu olan, bu uğurda büyük bedeller ödeyerek devrimci çizgisinde ısrar eden ve bunun için gecesini gündüzüne katan emekçileri ile bu günlere gelen gazetemiz elimize nihayet ulaştı.

Bildiğiniz üzere tutuklu olduğumuz davanın fezlekesinde Kızıl Bayrak gazetesi de bilinçli bir biçimde hedef haline getirilmiş. Zenginlerin ‘adalet’ sağlayıcıları, Trakya bölgesinde Kızıl Bayrak’ın işçi-emekçilere ulaştırılmasından oldukça rahatsız. Neden rahatsızlar, çünkü Kızıl Bayrak gerek Dünya-Türkiye gündeminin siyasal tablosu üzerinden ortaya koyduğu düşüncelerle, gerek de sermayenin azgın sosyal-ekonomik saldırıları altında yaşam mücadelesi verenlerle, doğruları eğilip bükülmeden ortaya koyduğundandır.

Bizlerde devrimin ve sosyalizmin sesi olan Kızıl Bayrak gazetesini işçi-emekçilere ulaştırmak, okutmakla ‘suç’lanıyoruz. Biliyoruz ki hiçbir saldırı gerçeklerin üstünü örtemez. Kızıl Bayrak’ı işçi-emekçilere okutmak, ulaştırmak daha önce de birçok kez olduğu gibi yapılan bu operasyonla engellenmek ve terörize edilmek istenmiştir. Kızıl Bayrak’ı elimizde bir bayrak gibi dalgalandırmaya, onun sahipleri olan işçi sınıfına ulaştırmaya devam edeceğiz.

Burada bulunan devrimci tutsakların da, düzenli bir biçimde aksatılmadan gazetenin ulaştırılmasından dolayı teşekkürlerini iletelim. Burjuva yayınlar, reformist yayınlar günlük verilirken devrimci sosyalist yayınların bazen ulaşması haftaları bulabiliyor. Bir de burası diğer hapishanelere oranla yayınların ulaştırılmasında hızlıymış. Artık diğer hapishaneleri siz düşünün. Tabii bu teşekkürler ilk elden bize söylendi. İlk gururu sizin adınıza biz yaşadık, koltuklarımız da kabarmadı değil. Kızıl Bayrak emekçileri tutsaklara yayın ulaştırmaya özen gösterir dedik, birazcık da övdük.

Ziyaret biraz kısa oluyor ama ziyaretin kısa olanı iyidir. Biz kaçar. Kendinize çok çok iyi bakın, hoşçakalın…

Tekirdağ 1 Nolu F Tipi’nden

Ali ve Veli Karaçam kardeşler”