İzmir’de gözaltı terörüne karşı eylem

İzmir’de ESP, HDP, YDG ve TÖP üyelerine yönelik gözaltı terörüne karşı yapılan açıklamada “Sosyalistleri yıldıramazsınız! Biz kazanacağız” denildi.

  • Haber
  • |
  • Güncel
  • |
  • 22 Aralık 2021
  • 20:15

İzmir’de ESP, HDP, YDG ve TÖP üyelerinin yapılan ev baskınları ile gözaltına alınmasına ilişkin Alsancak Türkan Saylan Kültür Merkezi önünde eylem gerçekleştirildi.

“Sosyalistleri yıldıramazsınız! Biz kazanacağız” pankartının açıldığı eylemde ilk sözü HDP Milletvekili Murat Çepni aldı. Çepni devrimcilere yönelik sistematik saldırıların saray rejiminin artık bir klasiği haline geldiğini söyledi. Bu tür saldırıların özellikle ekonomik krizin derinleştiği dönemlerde arttığına dikkat çeken Çepni, S. Soylu'ya, “Bu ülkeyi çalanları, kaynakları hortumlayanlarla neden uğraşmadığını” sordu. Çepni, konuşmasının devamında şöyle devam etti:

“Çünkü onlarla aynı koltuktasınız. Onlarla aynı biçimde paraları götürüyorsun. Bir kez daha söylüyoruz bu ülkede emekten, demokrasiden özgürlüklerden yana bizler var oldukça bu sömürü ve soygun düzeni ilelebet asla var olamayacak. Devrimciler var olduğu müddetçe hakikat mücadelesi ilelebet sürecek.”

“Devrim şehitlerini savunduk, savunmaya devam edeceğiz”

Yeni Demokrat Gençlik adına yapılan konuşmada, gözaltında “İbrahim Kaypakkaya'yı neden andınız?”, “Suruç eylemlerine neden katıldınız?” sorularının yöneltildiği belirtildi. Konuşmada şunlar ifade edildi:

“İbrahim Kaypakkaya'yı bu halk için gençliğini feda etmiş bir insan olarak tanıyor ve savunuyoruz. 33 arkadaşımız IŞİD barbarları tarafından devlet işbirliğiyle katledildiler. Suruç'taki yoldaşlarımızı sahiplendik, sahiplenmeye devam ediyoruz. Bu baskılar, gözaltılar bizleri yıldıramaz. Bizler devrim şehitlerini savunduk, savunmaya da devam edeceğiz. Bu halk için mücadele ettik etmeye de devam edeceğiz.”

“Düzenin alternatifini biz sosyalistler kuracağız”

TÖP adına yapılan konuşmada ise işsizlik, pahalılık ve açlık düzeni karşısında sesini yükselten devrimcilere, sosyalistlere yönelik bu operasyonların tesadüf olmadığı kaydedildi. Bu düzen karşısında, sosyalistlerin düzeni değiştirecek alternatifi temsil ettiği vurgulanan konuşma şöyle devam etti:

“Sermayenin iktidarına biz son vereceğiz. Bu işsizlik düzenini bu açlık düzenini, bu zulüm düzenini değiştirecek olan iktidar değil, herhangi bir soruna çözüm üretemeyecek duruma geldiler. Bu düzenin karşısındaki alternatifi biz temsil ediyoruz. Bu düzen ne restorasyonla ne seçimle değişecek, bu düzenin alternatifini sosyalistler olarak biz kuracağız.”

“Çabaları boşunadır!”

ESP İzmir İl Örgütü adına basın açıklamasını okuyan Çınar Altan “Şunu net bir şekilde ifade edelim, çabaları boşunadır” dedi. Altan şu şekilde devam etti:

“İşsizliğin her gün arttığı, enflasyonun dizginlenemediği, dövizin başını alıp gittiği, alım gücünün düştüğü, açlık ve yoksulluğun kol gezdiği koşullarda çareyi yine ve yeniden devrimci demokratik güçlere saldırmakta bulan faşist AKP-MHP iktidarı bilmelidir ki, sıkışmışlıklarını devrimcilere ve sosyalistlere saldırarak atlatamayacaktır. İşçi sınıfı ve ezilenlerin kabaran öfkesi karşısında siyasi ve ekonomik olarak büyük bir krizin içinde debelenen AKP-MHP faşist iktidarın, bırakın bu saldırılar, artık hiçbir şey kurtaramayacaktır. Kaldı ki faşist devletin gözaltı ve tutuklama dahil hiçbir saldırısı şimdiye kadar devrimci hareketimizi teslim alamamıştır. Dün nasıl varlığımızı sürdürdüysek bugün de aynı kararlılıkla varlığımızı sürdürüyoruz ve sürdüreceğiz.”

 Kızıl Bayrak / İzmir