İstanbul'da yaygın 1 Mayıs çağrısı

İstanbul'da Beşiktaş, Şahintepe, Gaziosmanpaşa, Akpınar ve Sarıgazi'de gerçekleştirilen faaliyetler ile işçiler, emekçiler ve gençler 1 Mayıs'ta mücadeleyi yükseltmeye çağrıldı.

  • Haber
  • |
  • Güncel
  • |
  • 25 Nisan 2022
  • 08:03

İstabul’da sınıf devrimcileri yaygın bir şekilde 1 Mayıs faaliyeti örgütlüyorlar. Beşiktaş, Şahintepe, Gaziosmanpaşa, Akpınar ve Sarıgazi’de gerçekleştirilen faaliyetler ile işçiler, emekçiler ve gençler 1 Mayıs’ta mücadeleyi yükseltmeye çağrıldı.

Şahintepe’de 1 Mayıs çağrısı

Bağımsız Devrimci Sınıf Platformu, 23 Nisan Cumartesi Şahintepe'de ev ziyareti ve bildiri dağıtımı yaparak emekçileri 1 Mayıs'a çağırdı. Ayrıca mahalleye BDSP'nin 1 Mayıs stickerları yapıldı.

Gaziosmanpaşa’da 1 Mayıs çağrısı

Gaziosmanpaşa'da gerçekleşen 1 Mayıs söyleşisi sonrası meydanda ajitasyon konuşmaları eşliğinde bildiri dağıtımı yapıldı. İşçi ve emekçiler talepleri ile 1 Mayıs'ta Maltepe'ye davet edildi. BDSP'nin 1 Mayıs stickerları da GOP meydana yapıldı.

Akpınar ve Sarıgazi’de 1 Mayıs çağrısı

BDSP Akpınar ve Sarıgazi Demokrasi Caddesi’nde stant açarak faaliyetlerini sürdürüyor.

Akpınar Çeşme Durağı’nda stant açılarak işçiler, gençler, kadınlar 1 Mayıs’ta Maltepe Miting alanına çağrıldı. İlgiyle karşılanan stant faaliyeti, ev ziyaretleri, pazar ve kahve gezileriyle devam etti.  

BDSP Sarıgazi’de Demokrasi Caddesinde stant açtı. Pek çok işçi, genç ve kadınla sohbet edilerek 1 Mayıs’a çağrıldı. Açlığa, yoksulluğa, hayat pahalılığına, emperyalist savaşlara karşı yeni bir dünya yeni bir yaşam için sosyalizm mücadelesini büyütme çağrısı yapıldı. Çağrı çalışmaları toplantı ve ev ziyaretleri ile devam etti. Mahallelere afiş ve stickerlar yapıldı.

DGB’den 1 Mayıs ve 6 Mayıs çağrısı

Devrimci Gençlik Birliği İstanbul Beşiktaş’ta bildiri dağıtımı ve afiş çalışması gerçekleştirdi.

“Haklarımız, özgürlüğümüz, geleceğimiz için 1 Mayıs’a!” ve “Krizin faturasına, faşist baskılara, emperyalist savaşlara karşı 1 Mayıs’a!” şiarlı 1 Mayıs afişleri ve Denizlerin katledilişinin 50. Yılı nedeniyle “50 yılın çağrısı: Düzene karşı devrim” şiarıyla hazırlanan 6 Mayıs afişleri  Beşiktaş’ta Yıldız Teknik Üniversitesi’nin çevresine, Barbaros Bulvarı’na, Abbasağa parkı çevresine ve Beşiktaş Çarşı’ya yapıldı. Ayrıca Kadıköy’de de Söğütlüçeşme çevresi, Altıyol, Bahariye Caddesi, Süreyya Operası, Rexx sineması, Caferağa Mahallesi ve Rıhtım’a yaygın bir şekilde afişler yapıldı.

Ayrıca 1 Mayıs’a sayılı günler kala Devrimci Gençlik Birliği’nin 1 Mayıs bildirileri de Beşiktaş Çarşı’da dağıtıldı. Dağıtım sırasında polislerin tacizine ve bekleyişlerine rağmen faaliyet kararlılıkla sürdürüldü. Dağıtım boyunca çekilen ajitasyonlarda “Haklarımız, özgürlüğümüz, geleceğimiz için krizin faturasına, faşist baskılara ve emperyalist savaşlara karşı 1 Mayıs’ta işçileri, emekçileri, gençleri mücadeleyi yükseltmeye çağırıyoruz” denildi.

Kızıl Bayrak / İstanbul