İstanbul’da gözaltında işkence

Halk Cephesi, Grup Yorum üyeleri ve HHB’li avukatlara yönelik gözaltı teröründe, gözaltına alınan Erhan Aslan'ın koronavirüs testi pozitif çıkmasına rağmen gözaltında tutulmaya devam edildi. Öte yandan İstanbul'da gözaltında olanlara ajanlık dayatmasında bulunuldu. HHB, koronavirüs çıkan Özgür Karakoç ve Erhan Aslan'ın serbest bırakıldıklarını duyurdu.

  • Haber
  • |
  • Güncel
  • |
  • 31 Ekim 2020
  • 11:37

Halk Cephesi, Grup Yorum üyelerine, Halkın Hukuk Bürosu'ndan (HHB) avukatlara yönelik 12 ide gerçekleşen gözaltı terörü sonrasında çok sayıda kişi gözaltına alındı. Avukat kısıtlaması getirilen gözaltılarla ilgili HHB aktarımlarda bulundu ve koronavirüs testi pozitif çıkan bir kişinin gözaltında tutulmaya devam edildiğini belirtti.

HHB, Antakya'daki durumu şu ifadeleri kullanarak yaptığı paylaşımda duyurdu:

"Hatay'dan gözaltına alınan Erhan Arslan'ın covid-19 testinin pozitif çıktığı bilgisi mesajının telefona iletildiğinin bilgisi ailesi tarafından iletildi. Covid-19 hastası Erhan Arslan onlarca kişiyle birlikte emniyette tutulurken hem kendi hem de birlikte gözaltında tutuldukları onlarca kişinin sağlığı tehlikeye atılmaktadır."

İlerleyen saatlerde açıklama yapan HHB, koronavirüs çıkan Özgür Karakoç ve Erhan Aslan'ın serbest bırakıldıklarını duyurdu.

İstanbul'da ajanlık dayatması

İstanbul'da gözaltında olanlara ajanlık dayatmasında bulunuldu.

HHB "28 Ekim ve 29 Ekim tarihlerinde gözaltına alınan müvekkillerimize İstanbul Emniyet Müdürlüğü Siyasi şubesinde işbirlikçilik dayatmasında bulunulmuştur. Bu dayatma açık bir şekilde işkencenin varlığını göstermektedir. Siyasi şube polisleri, açık bir şekilde suç işlemektedir" ifadeleriyle bu saldırıyı duyurdu.

Gözaltında işkence

Av. Seda Şaraldı Denizli Tavas İlçe Jandarma Karakolu’nda hukuksuz biçimde 24 saatten uzun bir süre tutuldu. Parmak izi alma sırasında tekmelerde darp edildiği belirtiliyor.

Vatan Caddesi’nde bulunan İl Emniyet Müdürlüğü’nde tutulan gözaltındaki bir kadının kameralı odada çıplak arama saldırısına uğradığını, kızı ile birlikte gözaltında bulunan birinin ise kızı üzerinden tehdit edildiği belirtiliyor.