İstanbul’da devrimci seçim faaliyeti

Bağımsız Devrimci Sınıf Platformu, Mecidiyeköy Metrobüs çıkışında "Çözüm ne seçimde ne mecliste, çözüm devrimde kurtuluş sosyalizmde!" şiarlı bildiri dağıtımı gerçekleştirdi.

  • Haber
  • |
  • Güncel
  • |
  • 07 Mayıs 2023
  • 13:30

14 Mayıs'ta yapılacak seçimlere bir hafta kala sınıf devrimcileri devrimci seçim çalışmalarını sürdürüyor. Devrimci seçim çalışmaları kapsamında Bağımsız Devrimci Sınıf Platformu, “Çözüm ne seçimde ne mecliste! Çözüm devrimde, kurtuluş sosyalizmde!” şiarlı bildirilerinin dağıtımını gerçekleştirdi.

Bağımsız Devrimci Sınıf Platformu, 6 Mayıs günü, Mecidiyeköy Metrobüs çıkışında "Çözüm ne seçimde ne mecliste! Çözüm devrimde, kurtuluş sosyalizmde!" şiarlı bildiri dağıtımını kitlesel bir biçimde gerçekleştirdi.

Çözümün seçimlerde ve mecliste olmadığını, çözümün devrimde, kurtuluşun sosyalizmde olduğunu vurgulayan BDSP'liler, bildiri dağıtımı boyunca emekçilere yönelik çeşitli ajitasyon konuşmaları gerçekleştirdiler.

Emekçilere seslenilen faaliyette şunlar ifade edildi:

"On yıllardır bizlere sandıkları kurtuluş olarak gösteriyorlar ama sandıktan çıkan her sonuç sermayedarlara hizmet, işçilere sömürü demek oldu. Sömürü düzeninden kurtulmak için sokaklarda mücadeleyi yükseltelim. Sermaye sınıfının karşısında örgütlü bir sınıf yaratalım."

Örgütlenme çağrısı yapılan bildiri dağıtımında şunların altı çizildi:

"Gençler gelecek ve özgürlük özlemi içerisinde. Kadına yönelik şiddet her geçen gün artıyor. İşyerlerimizde baskıya, mobbinge maruz kalıyoruz. Haklarımız gasp ediliyor. Ekonomik kriz gün geçtikçe derinleşiyor. Durum böyleyken bizlere diyorlar ki: 'Sandıkta oy kullanın sorunlarınız çözülsün.' yalan söylüyorlar. Ne seçim ne meclis! Çözüm devrimde, kurtuluş sosyalizmdedir! Çözüm örgütlenmekte, fiili-meşru mücadeleyi yükseltmekten geçmektedir!"

6 Mayıs olması vesilesiyle emekçilere “Düzene karşı devrim!” çağrısı yapıldı:

“Bugün 6 Mayıs. 51 yıl önce 'Düzene karşı devrim!' çağrısını yükselten Denizler darağacında ölümsüzleşti. Denizler düzenin sınırlarını tanımayarak 'Düzene karşı devrim!' çağrısını yükseltip bizlere yürünecek yolu gösterdi. Şimdi 14 Mayıs seçimlerine bir hafta kaldı. Bu seçim döneminde de bizlere çözüm olarak seçim sandıkları ve meclis gösteriliyor. Çözümümüz ne seçimdedir ne de meclistedir. Çözüm devrimde, kurtuluş sosyalizmdedir. Zaman Denizlerin yükselttiği 'Düzene karşı devrim!' çağrısına kulak vermenin, devrim ve sosyalizm mücadelesini yükseltmenin zamanıdır.”

Dağıtım boyunca emekçilerle yapılan sohbetlerde de çözümün devrimde, kurtuluşun sosyalizmde olduğu vurgulandı.

Kızıl Bayrak / İstanbul