İstanbul ve Gebze’de 1 Mayıs faaliyeti

1 Mayıs’ta mücadeleyi büyütme ve keyfi Taksim yasağına inat Taksim’de omuz omuza olma çağrısı İstanbul ve Gebze’de devam ediyor.

  • Haber
  • |
  • Güncel
  • |
  • 26 Nisan 2024
  • 19:00

1 Mayıs’ta mücadeleyi büyütme ve keyfi Taksim yasağına inat Taksim’de omuz omuza olma çağrısı İstanbul ve Gebze’de devam ediyor. 1 Mayıs çağrı faaliyetlerinde birçok işçiyle, emekçiyle ve gençle sohbetler edildi.

Gebze

1 Mayıs çalışması kapsamında Gebze ve Çayırova’da BDSP bildirileri mahallelerde dağıtıldı. Ayrıca BDSP afişleri birçok merkezi noktaya ve mahallelere yapıldı. Taksim çağrılı stickerlar ise duraklarda ve merkezi yerlerde kullanıldı. Fabrikalara bildiri ve Emeğin Kurtuluşu gazetesi ulaştırıldı.

Kartal

Kartal’da ise marmaray, çarşı, sahil ve metroda yapılan bildiri dağıtımları ile 1 Mayıs çağrısı yapıldı. Kartal çarşı ve civarında ajitasyon konuşmalarıyla yaygın bildiri dağıtımı gerçekleştirildi ve Emeğin Kurtuluşu gazetesinin satışı yapıldı. Kartal metro çıkışında ve otobüs güzergahında yapılan çalışmada emekçilerle Taksim Meydanı’nın işçilere hak olduğu üzerine konuşmalar gerçekleştirildi.

Altunizade 

Sınıf devrimcileri 1 Mayıs Taksim çalışmalarını İstanbul’un merkezi noktalarında da sürdürüyor. Bu kapsamda Altunizade Metrobüs çıkışında işçi ve emekçilere seslenerek sömürüye, baskıya ve sosyal yıkım saldırılarına karşı Taksim iradesini güçlendirmeye çağırdılar.

Küçükçekmece

İş Cinayetlerine Karşı Mücadele İçin 1 Mayıs Hazırlık Komitesi, 1 Mayıs’ın ön günlerinde çalışmalarını sürdürüyor. Bu kapsamda “Sömürüye, baskıya, sosyal yıkıma geçit verme! Haklarımız ve özgürlüğümüz için 1 Mayıs'a” şiarlı bildiriler ile işçiler, emekçiler, gençler ve kadınlar 1 Mayıs’ta Taksim’e çağrıldı.

İkitelli Atatürk Mahallesi Perşembe semt pazarında yapılan çağrıda, bu düzenin ürettiği yoksulluğun, baskının ve sefaletin son bulmasının tek yolunun işçilerin ve emekçilerin mücadelesinden geçtiği ifade edilerek, 2024 1 Mayıs’ın önemi üzerine ajitasyonlarla işçi ve emekçilerin Taksim’de mücadeleyi büyütmesi gerektiği anlatıldı. Ayrıca, Beylikdüzü Beysan Sanayi Sitesi’nde bildiri dağıtımı gerçekleştirildi. “Yaşasın 1 Mayıs! Özgürlük, devrim, sosyalizm!” şiarlı afişleri ise Sefaköy ve Beşyol Metrobüs çevresine yapıldı. "Özgürlük, Devrim, Sosyalizm! 1 Mayıs'ta Taksim'e" şiarlı sticker çalışması da işçi mahallelerinde yaygın olarak gerçekleştirildi.

Kızıl Bayrak / İstanbul