İş cinayeti davasında 2 tahliye

İstanbul’da 29 işçinin öldüğü gece kulübü yangınına ilişkin yedisi tutuklu dokuz kişinin yargılandığı davanın 17 Temmuz Çarşamba günü görülen ilk duruşmasında iki kişi hakkında tahliye kararı verildi.

  • Haber
  • |
  • Güncel
  • |
  • 18 Temmuz 2024
  • 09:23

İstanbul’un Beşiktaş ilçesindeki Gayrettepe Mahallesi’nde bulunan Masquerade isimli gece kulübünde 29 işçinin öldüğü, iki kişinin de yaralandığı yangına ilişkin davanın ilk duruşması 17 Temmuz Çarşamba günü görüldü.

“Bilinçli taksirle birden fazla kişinin ölümüne neden olmak” suçundan 7’si tutuklu 9 sanık hakkında ayrı ayrı 2 yıl 8 aydan 22 yıl 6 aya kadar hapis istemiyle İstanbul 33. Ağır Ceza Mahkemesi’nde açılan davanın duruşması Silivri’de bulunan Marmara Ceza İnfaz Kurumları kampüsündeki duruşma salonunda gerçekleştirildi.

“Tadilat izni almadım”

ÇHD İstanbul Şubesi sosyal medya hesabından duruşmayı aktardı. Kulübün işletmecisi ve ortağı olan sanık Şahzade Şekergümüş savunmasında tadilat izni almadığını, belediyeye gittiğinde seçim arifesinde bu işle uğraşılamayacağı söylenerek işlem yapılmadığını beyan etti. Şekergümüş önceki senelerde yazılı değil sözlü izin alındığını ve bir yere bağış yaptırıldığını, içeride kaç çalışan olduğunu bilmediğini, o kadar fazla personelin niye orada olduğu sorusuna personel şefi Erkan Dillice'nin mesajı nedeniyle olduğunu, bunu sonradan öğrendiğini belirtti. Şekergümüş işyerindeki çalışan sayısının sezona göre 120-130'a çıkabildiğini, sabit sayının 70 olduğunu belirtti ve çıkış levhalarına ilişkin sorulara cevaben işyerinin tek eksiğinin lamba olduğunu beyan etti. Müşteki vekilinin 2006'dan beri itfaiye raporunun nasıl ve neden alınmadığı sorusuna istinaden Şekergümüş, böyle bir uygulamanın aslında olmadığını, bu nedenle alınmadığını, sözlü onay üzerine belediyenin belirttiği yerlere bağış yaptığını ifade etti Müşteki vekillerinin beyanlarının tamamlanmasının ardından duruşma sona erdi.

İbrahim Bildirici ve Dursun Çelik’in tahliyesine ve adli kontrol tedbiri uygulanmasına, diğer yargılananların tutukluluk hallerinin devamına ve bir sonraki duruşmanın 7-8 Ekim 2024 saat 10.00’a bırakılmasına karar verildi.