Irkçı katliam Taksim’de lanetlendi

Konya’da gerçekleşen ırkçı katliam İstanbul Emek Barış Demokrasi Güçleri’nin çağrısıyla Taksim'de protesto edildi.

  • Haber
  • |
  • Güncel
  • |
  • 31 Temmuz 2021
  • 20:30

Konya’da Kürt aileye yönelik gerçekleşen ırkçı katliama karşı kitleler İstanbul Taksim’de bir araya geldi. 

Polisin abluka altına aldığı Tünel Meydanı’nda tüm engellemelere rağmen “Faşizme karşı omuz omuza!”, “Yaşasın halkların kardeşliği!”, “Kurtuluş yok tek başına, ya hep beraber ya hiçbirimiz!”, “Direne direne kazanacağız!”  sloganlarıyla yüzlerce kişi toplandı.

Türk sermaye devletinin Kürt halkına, kadınlara, Alevilere yönelik katliamlarına bir yenisini eklediği belirtilen konuşmalarda, devletin farklı ulus, mezhep, cinsiyet ayrımlarını kışkırttığı ve halkları birbirine düşman ettiği ifade edildi.

Açılış konuşması ve sloganların ardından İstanbul Emek Barış Demokrasi Güçleri adına basın açıklaması okundu.

Son dönemde gerçekleşen ırkçı saldırılara değinilen açıklamada, iktidarın saldırganları koruduğu ve ırkçılığın önünü açtığı üzerinde duruldu. Konya Emniyet Müdürü’nün teşhir edildiği açıklamada, ırkçılığın yayılmaya çalışıldığı ifade edildi. Bu ırkçı provokasyonların, savaş ve saldırganlık politikalarının tırmandırılmasının nedeninin sermaye devletinin pandemiyle daha da derinleşen çok yönlü krizi olduğu üzerinde durulan açıklamada, çeteleşmiş/çürümüş devletin kendi bekasını korumak uğruna bu politikalarla ayakta kalmaya çalıştığı dile getirildi. 

“Halklara yönelik saldırı ve katliamların sorumlusu, bu saldırıları organize edenler ve onlarla birlikte ırkçı söylemleri yükseltenlerdir.” denilen açıklama şu vurgularla, mücadeleyi büyütme çağrısıyla son buldu:

“Kürt Halkı geçmişte de katliamlar ve yükseltilen ırkçılığın karşısında direndi. Halkların kardeşliğini, barışı, özgürlüğü istemekten, onun için yaşamaktan bir an olsun vazgeçmedi.

“Bizler de bu saldırıların karşısında boyun eğmeyeceğiz. Adalet için, özgürlük için, insanca ve onurlu bir yaşam için, halkların kardeşliği ve eşitliği için olan mücadelemizi büyüterek bu saldırıları aşacağız.”

Yarın İstanbul’un pek çok kentinde gerçekleşecek “Barış ve kardeşlik” buluşmalarına çağrı yapılarak “Yaşasın halkların kardeşliği!”, “Bijî bratiya gelan!” sloganıyla eylem son buldu.