Katliama karşı İzmir'de eylem

Konya'da gerçekleşen katliam İzmir'de protesto edildi ve "Ortak yaşam için ırkçılığa geçit yok" denildi.

  • Haber
  • |
  • Güncel
  • |
  • 01 Ağustos 2021
  • 07:32

İzmir de HDP İl Örgütü’nün çağrısı ile Konya’nın Meram ilçesinde, daha önce Kürt oldukları için ırkçı saldırıya uğrayan Dedeoğlu ailesinden 7 kişinin katledilmesini protesto etmek için basın açıklaması düzenlendi. Alsancak Türkan Saylan Kültür Merkezi önünde saat 19.00' da bir araya gelen ilerici, demokrat, devrimci kurumlar polisin ablukası altında basın açıklaması yaparak yaşanan ırkçı saldırıyı protesto etti. 

Açıklamayı HDP İl Eşbaşkanı Kadir Baydur okudu ve şunları ifade etti:

"AKP-MHP hükümetinin Kürtlere ve partimize yönelik nefret dili ve düşmanca tutumu bu katliama zemin hazırlamıştır” diyerek Konya’da yaşanan ırkçı saldırı ile bilinçli bir şekilde bu kaos planı devreye sokulmak istenmektedir. İl binamıza planlı ve organize bir şekilde yapılan silahlı saldırı sonucu Deniz Poyraz’ın katledilmesi, Marmaris ilçe örgütümüze yapılan silahlı saldırı, parti yöneticilerimize karşı geliştirilen linç girişimleri başta partimize ve Kürt halkına olmak üzere ülkedeki tüm demokratik muhalefete yapılan bir saldırıdır.”

Açıklamada son olarak şunlar ifade edildi:

“Katliamlara karşı birlikte güçlü bir tutum alalım, ırkçılığa ve faşizme karşı mücadele edelim, birlikte yaşanacak özgür bir ülke yaratalım”

Açıklamanın ardından konuşan HDP İzmir Milletvekili Serpil Kemalbay ise şunları vurguladı:

“Halklarımızın başı sağ olsun. Aileye sabır diliyorum. Çok vahim bir katliam. Biz bunu İzmir'de yaşadık. İl binamıza giren bir faşist ırkçı saldırgan Deniz Poyraz yoldaşımızı aramızdan almıştı”

Eylemde birçok siyasi parti temsilcisi söz alarak Kürt halkına yönelik ırkçı saldırıyı kınayarak Kürt halkının yalnız olmadığı vurgusu yapılarak HDP ile dayanışma ve faşizme karşı birlikte mücadele çağrısı yaptı. Eyleme BDSP ve DEV TEKSTİL’in yanı sıra çok sayıda siyasi parti destek verdi.

Kızıl Bayrak / İzmir