İİT zirvesinden yansıyan Kudüs demagojisi

AKP şefleri ve İİT’nin “İsrail karşıtlığı”nın sırf söylemde olduğu, İstanbul’da düzenlenen son zirvede bir kez daha ortaya serildi.

  • Haber
  • |
  • Güncel
  • |
  • 19 Mayıs 2018
  • 08:40

AKP şeflerinin, İsrail’in Filistin’e yönelik katliamı üzerinden kendi şovlarını yapma hevesleri bir kez daha su yüzüne çıktı. İşbirlikçisi oldukları ABD ve İsrail’e karşı elle tutulur hiçbir adım atamayan AKP iktidarının demagojik söylemleri son olarak da İstanbul’da toplanan İslam İşbirliği Teşkilatı’nın (İİT) “Kudüs Zirvesi”nde ayyuka çıktı.

ABD ve İsrail’i ‘sert’ sözlerle kınayan Erdoğan, İsrail’in işgalini tanıyan “iki devletli çözüm” politikasına dair ABD ile yaptığı “olumlu” görüşmelere şu ifadelerle atıfta bulundu: “Benim anlamadığım bir şey var. Trump cumhuriyetçidir değil mi? Önceki Bush? O da cumhuriyetçiydi. Fakat önceki Bush, özellikle de bana şu ifadeyi kullanmıştır; ‘İki devletli çözüme ne diyorsunuz?’. ‘Evet’ diyoruz ve Colin Powell’e benim yanımda talimat verdi, ‘bu işi bizzat sen takip edeceksin.’ O gün bugündür bakın, o cumhuriyetçi böyle söyledi ama şimdiki cumhuriyetçi maalesef işgalden yana oynuyor.”

ABD’ye her gittiğinde, siyonizmin dayandığı maddi gücün arkasındaki para babalarının, sermaye lobilerinin ve “düşünce kuruluşları”nın kapısını çalan ve destek dilenen Erdoğan “haysiyet sahibi Musevilere” de ikiyüzlüce şöyle seslendi:

“Siz siyonist değilsiniz. Dolayısıyla siyonistlerden sizi ayırt etmek istiyorum. Bunlara karşı tavrınızı yükseltin. ‘Yalnız kendim içimsen ben neyim, şimdi değilse ne zaman?’ 8 aylık bebeklerin tekerlekli sandalyedeki insanların katledilmesine şimdi karşı çıkmayacaksanız ne zaman karşı çıkacaksınız? İsrail’in devlet terörünü daha ne kadar uzaktan izleyeceksiniz? Sizi temsil iddiasındaki yöneticilerin katliamlarını örtmek için tüm dünyaya yalan söylemesine daha ne kadar sabredeceksiniz?”

İİT zirvesinin iftar menüsünde Coca Cola

Dinci-gericiliğin İsrail karşıtlığının sırf söylemde olduğu, İİT zirvesinde de bir kez daha gözler önüne serildi. Kuruluşundan bu yana, ABD emperyalizmine ve İsrail siyonizmine karşı hiçbir işlevi olmayan İİT’nin dünkü zirvesinde, ‘iftar menüsü’nde Coca Cola ikram edildiği öne sürüldü.

Zirvede görevli bazı basın çalışanları, Coca Cola bulunan menüden fotoğrafları sosyal medyada paylaştı.

Geçtiğimiz yıl yaz aylarında Isparta’da Anadolu Grubu bünyesinde Coca Cola fabrikasının açılışına katılması da Erdoğan’ın “İsrail karşıtlığını” gözler önüne sermişti.