"HDP'yi değil çeneni kapat!"

Faşist parti MHP'nin başkanlık koltuğunda oturan Devlet Bahçeli, Kürt halkını ve hareketini hedef alan saldırgan açıklamalar yapmaya devam ediyor.

  • Haber
  • |
  • Güncel
  • |
  • 12 Aralık 2020
  • 18:20

Faşist parti MHP’nin başkanlık koltuğunda oturan Devlet Bahçeli, Kürt halkını ve hareketini hedef alan saldırgan açıklamalar yapmaya devam ediyor. Yanına Doğu Perinçek’i de alarak faşist tek adam rejimine koltuk değnekliği yapan Bahçeli ve partisi her fırsatta Kürt halkına olan kinini kusuyor.

Kürt halkının iradesini yok sayan faşist cenahın hedefinde ise bir kez daha HDP var. Daha önce Perinçek’in dile getirdiği “HDP kapatılsın” çağrısı, şimdilerde Bahçeli’nin diline dolanmış durumda. Sosyal medya üzerinden açıklamalar yapan faşist Bahçeli “HDP’nin kapısına açılmamak üzere kilit vurulmalıdır” dedi. Açıklamanın devamında şu ifadeler yer alıyor:

"HDP isimli husumet ve hıyanet oluşumu demokrasinin ardına saklanarak, özgürlük ve insan hakları sığınağına yuvalanarak Türkiye’ye meydan okumaktadır. HDP bir terör sorunudur, bölücülük yuvasıdır, fitne tezgahıdır, demokratik güvenliğimize doğrulmuş melun bir silahtır. Bu kervan böyle gitmemelidir. Adalet ve hukuk mutlak surette devreye girmeli, HDP’nin kapısına açılmamak üzere kilit vurulmalıdır. Yani demem odur ki, HDP’yi Türk siyasetinin taşıma ve hazmetme kapasitesi dolmuştur. Bu terör ve bölücülük yatağı kapatılmalıdır.”

Artan ekonomik-sosyal sorunlar ve pandemi işçi ve emekçiler içerisindeki hoşnutsuzluğu giderek arttırıyor ve faşist Saray rejimi tabanını korumakta giderek güçlük çekiyor. Tam da bu nedenle, harcını ilerici-devrimci güçlere ve Kürt halkına düşmanlıkla yoğuran Erdoğan-Bahçeli-Perinçek üçlüsü, sistemin yaşadığı çok yönlü krizler derinleştikçe Kürt halkına dönük saldırganlığı tırmandırıyor. Bu kirli yöntemle tabanlarını mobilize etmeyi ve emekçileri gerici-faşist zihniyet üzerinden taraflaştırmayı umuyor.

“HDP’yi değil ağzını kapat!”

HDP Genel Merkezi ise HDP'nin kapatılmasını isteyen faşist Bahçeli’ye resmi Twitter hesabından yaptığı açıklama ile cevap verdi.

Saray rejiminin dalkavukluğunu yapan Devlet Bahçeli’ye “çeneni kapat” diyen HDP yönetimi, Twitter’dan yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:

"İktidara dayanarak, sarayın konforlu gölgesine sığınarak mafyacılık yapanlar bu ülkenin gerçek düşmanlarıdır. Size rağmen bu ülkeye demokrasiyi getireceğiz. HDP’yi kapatmak yerine ağzınızı kapatırsanız ülkenin geleceğine büyük iyilik etmiş olacaksınız..."

Bahçeli’nin saldırgan çağrısına karşı bir açıklama da HDP’nin Onursal Genel Başkanı Ertuğrul Kürkçü yaptı. Bahçeli’ye sosyal medya hesabından yanıt veren Kürkçü şunları söyledi:

“HDP'nin etini yiyemediğiniz doğru ama belirtileri yanlış okuyorsunuz: Sizin sorununuz “hazım” değil; “çoklu organ yetmezliği”. Vadeniz doldu…”

HDP Eş Genel Başkanı Mithat Sancar ise basına verdiği demeçte iktidarın güç kaybettiğini ve buna karşı her türlü yola başvurabileceklerini vurgulayarak şunları söyledi:

“Bu iktidar ayakta kalabilmek için en tehlikeli oyunlara bile başvurmayı göze almış durumda. Kaybediyorlar, kaybettiklerini görüyorlar”