HDP'den Bahçelievler'de saldırılara rağmen açıklama

HDP Bahçelievler ilçe binası önünde saldırılara karşı basın açıklaması yapıldı.

  • Haber
  • |
  • Güncel
  • |
  • 02 Ocak 2022
  • 19:00

Halkların Demokratik Partisi HDP’nin Şirinevler’de bulunan ilçe binasına 28 Aralık günü faşistler tarafından saldırı gerçekleştirilmişti. Yapılan saldırının ardından HDP İstanbul il örgütünün çağrısı ile bugün Şirinevler meydanda basın açıklaması gerçekleştirildi.

Basın açıklaması saatinden önce toplanan kitleye polis saldırdı ve çok sayıda kişi gözaltına alındı. Bahçelievler Kaymakamlığı tarafından keyfi olarak basın açıklaması yasaklandı. Meydanı polis ablukaya alırken birden fazla saldırı yapıldı. Eylem için bir araya gelen kitle saldırılara rağmen Mahmut Bey Caddesi yolu kapattı ve yürüyüş gerçekleştirdi. Yapılan yürüyüşün ardından HDP ilçe binası önüne sloganlarla yürüyüş yapıldı.

İlçe binası önünde toplanmanın ardından “HDP’ye yönelik saldırıları kınıyoruz faşizme karşı omuz omuza” şiarlı pankart açıldı. Basın açıklamasına ilk olarak HDP İstanbul Eş Başkanı Ferhat Öncü’nün konuşmasıyla başladı. Öncü konuşmasında şunları dedi:

“Bizim parti binamıza yapılan silahlı saldırıyı demokratik hakkımızı kullanarak bir basın açıklaması ile protesto etmek istedik. Ancak yüzlerce polis engellemeye çalıştı. Bu saldırının arkasındaki kimler olduğunu çok iyi biliyoruz. Bu saldırı planlı ve bilinçli bir saldırıdır. Arkadaşlarımızı katlederek, bıçaklayarak ve gözaltına alarak bizlere asla geri adım attıramazsınız.”

Ferhat Öncü’nün konuşmasından sonra HDP İstanbul Milletvekili Hüda Kaya söz alarak konuşmasını gerçekleştirdi. Yapılan konuşmaların ardından kurumlara söz verildi.

Bağımsız Devrimci Sınıf Platformu adına yapılan konuşmada şunlar ifade edildi:

“Biz devrimciler-komünistler hiçbir baskıya hiçbir şekilde boyun eğmeyeceğiz. AKP ve MHP faşizmi tüm topluma dönük saldırılarını her geçen gün arttırıyor. Yaşamız olduğu ekonomik ve siyasal krizin üzerini saldırganlığını arttırarak sürdürüyor. Bizler alanlarda meydanlarda olmaya devam edeceğiz Halkların Demokratik Partisi yalnız değildir. HDP ile dayanışma içerisinde olmaya devam edeceğiz. Biz devrimciler-komünistler olarak hiçbir baskıya ve zorbalığa boyun eğmedik ve teslim olmadık.  Faşizme karşı mücadele etmeye bu topraklarda devrim ve sosyalizm mücadelesini büyütmeye devam edeceğiz.”

SYKP, ESP, Kaldıraç, Proleter Devrimci Duruş, HDK ve SODAP adına konuşmalar yapıldı.  Konuşmaların ardından açıklama bitirildi.

“Faşizme karşı omuz omuza”, “Direne direne kazanacağız”,  “HDP halktır halk burada”, “Yaşasın sınıf dayanışması”, “Deniz Poyraz ölümsüzdür”, “Siyasi tutsaklar onurumuzdur,”  sloganları atıldı.

Kızıl Bayrak / İstanbul