HDP önündeki provokatörün Soylu ile fotoğrafı çıktı

HDP Genel Merkezi önünde polis koruması altında provokasyon yaratan gruptan iki kişinin İçişleri Ba-kanı Süleyman Soylu’yla fotoğrafları ortaya çıktı.

  • Haber
  • |
  • Güncel
  • |
  • 07 Mayıs 2022
  • 17:44

5 Mayıs’ta HDP Genel Merkezi'nin önüne getirilen 3 kişilik grup ile çok sayıda polis provokasyon yaratmıştı. Kendilerini “Diyarbakır Aileleri” olarak tanıtan 3 kişilik grubun içinde yer alan Süleyman Aydın ve Celil Begdaş’ın, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’yla birlikte çekilmiş fotoğrafları sosyal medyada paylaşıldı.  

Mezopotamya Ajansı’nda yer alan habere göre, kimi çete liderlerinin, uyuşturucu kaçakçılarının ve provokatif saldırılarda yer alan kişilerin Soylu ile çekilmiş fotoğrafları olmazsa olmaz bir durummuş gibi karşımıza çıkıyor.

Yerli kripto para borsası Thodex'in sahibi Fatih Faruk Özer, Suriye’nin Lazkiye kentinde El Nusra ile yan yana savaşan 2. Sahil Tümeni içerisinde yer alıp, kesik bir baş ile verdiği pozlar ile gündeme gelen AKP’nin Kapaklı İlçe Teşkilatı üyesi Emrah Çelik, dönemin HDP Eş Genel Başkan Yardımcısı Aysel Tuğluk'un hayatını kaybeden annesi Hatun Tuğluk’un 16 Eylül 2017 tarihinde Ankara’da defnedilmek istendiği sırada cenazeye saldırıda bulunan ve kamuoyunda büyük tepki çeken Murat Alp, İstanbul Pendik'te 7 aylık hamile kadın ve eşinin içinde bulunduğu araca, 7 Temmuz 2019 tarihinde saldırıda bulunan baklavacı Hasan Sel, Aleyna Çakır’ı katleden Ümitcan Uygun ve babası Durak Uygun, 21 Nisan 2021 tarihinde İstanbul Okmeydanı’ndaki evlere giden 10-15 kişilik silahlı grubun başındaki Ö. Osman N’, geçtiğimiz yıl lüks otomobilde kokain çekerken fotoğrafı servis edilen AKP’li Kürşat Ayvatoğlu ve kokain kaçakçılığından tutuklanan Eski Türk-Amerikan İşadamları Derneği Başkanı ve L'ACTONE Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ali Osman Akat ve Brezilya'da özel uçakta 1,3 ton kokain ele geçirilmesine ilişkin başlatılan soruşturma kapsamında tutuklanan Şeyhmus Özkan’ın da Soylu’yla olan fotoğrafları medyaya yansımıştı.

Son olarak HDP önüne provokasyona gelenlerden birinin Soylu’yla fotoğrafı medyaya yansıdı.