HDP binasına saldırı girişimi protesto edildi

Kimliği belirsiz kişilerin polis gözetiminde HDP İstanbul il binasına dönük saldırı girişimi basın toplan-tısı düzenlenerek protesto edildi.

  • Haber
  • |
  • Güncel
  • |
  • 10 Mayıs 2022
  • 16:30

HDP İstanbul il binasına, 1 Mayıs tarihinde kimse yokken polis gözetiminde silahlı bir kişinin girmesi parti binasında basın toplantısı düzenlenerek protesto edildi.

Toplantıda konuşan HDP İstanbul İl Eşbaşkanı İlknur Birol, 1 Mayıs günü eski bir çalışanlarının uyarı telefonu ile durumu fark ettiklerini belirterek şunları söyledi:

“1 Mayıs günü alanlardaydık, çalışanlarımız yoktu. Görüntülerde kimliği bilinmeyen bir şahsın binamıza girdiği 6-7 dakika içeride kaldığı, sonrasında çıktığını ve polislerle konuşarak olay yerini terk ettiğini gördük.”

Polis gözetiminde binaya girip-çıkan kişinin silahlı olduğunu düşündüklerini belirten Birol devamında görüntülerde tespit ettiklerini şöyle aktardı:

“Elde ettiğimiz toplam manzara sokağın içinde çeşitli araçların olduğu, üniformalı, üniformasız polislerin bulunduğu bu araçlardan yine tespit ettiğimiz bir tanesinin plakasız olduğunu ve binanın karşısında bulunan 2 resmi üniformalı polis ile plakasız araçta tespit edilen üniformalı bir polisin olay yaşandıktan sonra bir ilişkide bulunduklarını görüyoruz. Sonrasında araca geri geldiğini ve ardından hepsinin olay yerini terk ettiği gözlemleniyor.”

Bunun İzmir’de Deniz Poyraz’ın katledilmesiyle benzerlik taşıdığını vurgulayan Birol, olayın yetkililer tarafından kriminal bir olay gibi gösterilmeye çalışıldığını belirterek şu ifadeleri kullandı:

“Türkiye’yi HDP üzerinden bir kutuplaştırma, kriminalize etme, HDP’yi yok sayma siyaseti yeni değildir. Biz 7 Haziran 1 Kasım arası ülkede her senaryonun vuku bulduğunu gördük. Devamında partimiz bu senaryoların birçoğuyla yeniden muhatap olmak zorunda kaldı. Arkadaşlarımızı kaybettik, yaralanmalar oldu, parti binalarımız zarar gördü. Şimdi aynı oyunu oynama niyetinde olanlar karşısında hem bütün kamuoyunu hem de meseleye hukuki, ahlaki ve vicdani bütün kesimleri duyarlı olmaları için paylaşıyoruz. Biz durduğumuz yerdeyiz, yürüdüğümüz yoldayız. Demokratik siyaset alanının hak olarak tanınmış bütün hakları kullanmakta kararlıyız.”

 Daha sonra söz alan ÖHD avukatlarından Ferdi Yamar, suç duyurusunda bulunacaklarını ifade etti.