Hatice Yürekli İzmir'de anıldı!

22 Nisan 2001 tarihinde ölümsüzleşen Hatice Yürekli, mezarı başında gerçekleştirilen bir programla anıldı. Hatice Yürekli şahsında devrim davasını büyütmenin ve bu davaya omuz vermenin öneminin öne çıktığı anma, hep bir ağızdan söylenen marşlarla sona erdi. Yürekli, 2000 Ölüm Oruçları’nda ilk ekipte yer almıştı.

  • Haber
  • |
  • Güncel
  • |
  • 23 Nisan 2013
  • 13:42

Anma için saat 11.00'de Buca Kaynaklar Mezarlığı girişinde buluşularak Hatice Yürekli'nin mezarına doğru bir yürüyüş gerçekleştirildi. En önde Hatice Yürekli, Habip Gül, Ümit Altıntaş yoldaşların resimlerinin olduğu "Devrimciler ölmez devrim davası yenilmez!" pankartı açıldı ve flamalar taşındı. Yürüyüş esnasında yapılan ajitasyon konuşmaları ile Ölüm Orucu sürecine değinilerek F tipi saldırısına karşı mücadelede yola çıkan ve şehit düşen 122 devrim şehidi selamlandı.

Mezar başına gelindiğinde Hatice yoldaşın ölümünün 12. yıldönümü vesilesi ile toplanıldığı vurgulanarak, Hatice yoldaş şahsında devrim şehitleri için saygı duruşu gerçekleştirildi. Ardından BDSP adına bir konuşma yapıldı.

Konuşmada, Hatice yoldaşın partili kimliğine, mücadelesine değinildi. Zor dönemlerden geçildiği ama bu zor dönemleri aşmanın Hatice ve diğer şehit yoldaşlardan örnek alınarak, onların açtıkları mücadele bayrağının yükseltilmesinden geçtiği ifade edildi. Partili kimliğin önemine vurgu yapıldı. Şehit yoldaşların mücadele bayrağına leke düşürmeden tereddütsüzce ölümü kucakladıklarına dikkat çekildi. Konuşmanın ardından Hatice yoldaşın devrim davasına adanmış yaşamı okundu ve anma için hazırlanmış şiir dinletisi sunuldu.

Anmada ayrıca Ölüm Orucu gazisi Muharrem Kurşun kısa bir konuşma yaptı. Konuşmasında Hatice yoldaşın Ölüm Orucu sürecindeki tutumu ve yiğitliğine dair aktarımlarda bulundu. 

Anma programı Avusturya işçi marşı ve Çav Bella marşlarıyla sona erdi. Anma programının ardından Hatice yoldaşın mezarı kızıl karanfillerle donatıldı.

Yürüyüş ve anma boyunca "Hatice Yürekli ölümsüzdür!", "Yeni Ekimler için ileri!", "Yaşasın devrim ve sosyalizm!", "Devrimciler ölmez devrim davası yenilmezdir!", "Devrim şehitleri ölümsüzdür!", "Katil devlet hesap verecek!", "Bedel ödedik bedel ödeteceğiz!" sloganları öfkeli ve coşkulu bir şekilde atıldı.

Esenyurt’ta anma!

Esenyurt’ta da Hatice Yürekli’nin anıldığı ve ölüm oruçları sürecinin tartışıldığı bir toplantı gerçekleşti.

Toplantı devrimci işçi Hatice Yürekli’nin yaşamına dair yapılan kısa bir sunum ile başladı. Yürekli şahsında devrimci kimliğin mücadele içerisinde nasıl filizlendiğine ve savaşçı kimliğin önemine değinildi. Ve devrimcilerin zindanlarda sermaye devletinin tecrit dayatmasına karşı sergilediği direniş bir kez daha hatırlatıldı.

Toplantı ölüm orucu direnişinin öncesi ve sonrası üzerine canlı bir tartışma ile devam etti. Son olarak yaklaşmakta olan 1 Mayıs’a hazırlıkları üzerine konuşuldu.

Kızıl Bayrak / İzmir-Esenyurt