Hatay Tabip Odası açıklama yaptı

Hatay Tabip Odası yaptığı açıklama ile “Sorumlu mevkilerdekilerin pandemi yönetimindeki basiretsizliği canlarımızı almaya devam ediyor” dedi.

  • Haber
  • |
  • Güncel
  • |
  • 18 Aralık 2020
  • 22:44

Hatay Tabip Odası, Dr. Nebil Emir’in hayatını kaybetmesinin ardından açıklama ile “Sorumlu mevkilerdekilerin pandemi yönetimindeki basiretsizliği canlarımızı almaya devam ediyor” dedi.

Hatay Tabip Odası tarafından yapılan açıklamanın devamında şunlar belirtildi:

Ne çok ölüyoruz! Ne çok tükeniyoruz! Sorumlu mevkilerdekilerin pandemi yönetimindeki basiretsizliği canlarımızı almaya devam ediyor. Geçen hafta içerisinde ilimizde on sağlık emekçisi arkadaşımız hayatını kaybetmişken, bugün de hekim arkadaşımız Dr. Nebil Emir’i kaybetmenin derin üzüntüsü içerisindeyiz. O yönetenler için bir rakam olabilir ama kendisi gibi sağlık emekçisi olan eşi için yol arkadaşı, çocukları için baba, bizler için ise çalışkan bir hekim, bir dost, bir arkadaştı.”

Açıklamanın devamında 15 günlük kapanma gereklidir denilerek şunlar belirtildi:

Biz sağlık çalışanları aylardır hiçbir fedakarlıktan kaçınmadan görevimizi sürdürmeye devam ediyoruz ve edeceğiz. Ama siyasi iktidar da üzerine düşen görevi yerine getirmelidir. Halkın temel ihtiyaçları üç ay süreyle ücretsiz ve karşılıksız karşılanmalıdır. Beslenme, ısınma, aydınlanma ve kira giderleri merkezi bütçeden verilmelidir. Yerel yönetimler vatandaşları için gerekli sosyal yardım projelerini devreye sokmalı, suyu üç ay vatandaşa ücretsiz temin etmelidir. Toplu ibadetler her görüşten insanlar için geçici süre için yapılmamalıdır.”

Siyasi iktidarın gerekli önlemleri almasına dönük çağrı yapılan açıklamada son olarak şunlar ifade edildi:

Bu süreçte yüzlerce sağlık çalışanı enfekte oldu, onlarcası hastanelerde enfeksiyonu ağır geçirdi, bir kısmı şu anda yaşam mücadelesi veriyor. Artık daha fazla kayıp istemiyoruz. Siyasi iktidarı gerekli tedbirleri en sıkı bir şekilde almaya davet ediyoruz. Dr. Nebil Emir’in vefatının son olmasını istiyor, arkadaşımızın vefatı bir meslek hastalığı olarak kabul edilinceye kadar mücadelemizi devam ettireceğimize söz veriyoruz.”