Halk Cephesi ve Grup Yorum'a gözaltı terörü

Halkın Hukuk Bürosu (HHB) avukatı, Grup Yorum ve koro üyeleri ile Halk Cephesi üyesi çok sayıda kişi yapılan ev baskınlarıyla gözaltına alındı.

  • Haber
  • |
  • Güncel
  • |
  • 29 Ekim 2020
  • 12:50

Halk Cephesi üyeleri, Halkın Hukuk Bürosu (HHB) avukatı ve Grup Yorum ve koro üyelerini gözaltına alındı. Burjuva medya İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nın yürüttüğü soruşturma kapsamında 120 kişi hakkında gözaltı kararı verildiğini ve 93 kişinin gözaltına alındığını duyurdu.

HHB sonrasında yaptığı yazılı açıklama ile şunları belirtildi:

"29 Ekim tarihinde de gece boyunca pek çok müvekkilimiz evleri basılarak gözaltına alınmıştır. Sabaha karşı, iktidara yakın medyada haber yapılmaya başlanmış ve '120 kişi hakkında yakalama kararı olduğu, 99 kişinin gözaltına alındığı' yazılmıştır. Aynı soruşturma kapsamında, Denizli'de ailesinin yanında bulunan Büromuz avukatı Seda Şaraldı da gözaltına alınmıştır. Arkadaşımız Seda Şaraldı, halen Denizli Tavas Karakolu'nda tutulmaktadır. Soruşturma dosyasında 'kısıtlılık kararı' olduğundan bahisle tarafımıza bilgi verilmemektedir. Ayrıca 24 saat süre ile 'avukat görüşü kısıtlaması' kararı sebebi ile müvekkillerimizle görüşmemiz de mümkün olamamaktadır"

HHB'nin teyid edebildiği gözaltına alınanların isimleri şöyle:

Denizli

Halkın Hukuk Bürosu'undan Av. Seda Şaraldı.

İstanbul

Grup Yoprum Üyeleri Dilan Poyraz, Barış Yüksel, Eren Erdem, FOSEM emekçisi Barış Gürses , Grup Yorum korosu üyeleri Emrah Uludağ, Cenk Turan, Metin Kaleli, Yaşar Coşkun Karadağ, Halk Cephesi olduğu iddiasıyla Özgürcan Elbiz, Orhan Acar, Mehmet Aras, İlyas Argun , Volkan Çeşme, Zeynep Gonca Karakoç, Doğan Karataştan, Adalet Karataştan, Bengisu Demirel, Merve Demirel, Olcay Abalay, Senem Asrak, Beste Yılmaz, Meral Hür, Selvi Polat, Boran Hurustan, Özgür Karakoç, Türkan Albayrak, Ferdaniye Artiğ, Ayça Artiğ, Mahir Doğan (Eksik ifade var denildi. Bugün K. Çekmece adliyesine çıkacak).

İzmir

Mahir Kılıç, Yağmur Senem Demirel

Antakya

İpek Arslan, Erhan Arslan, Ümit Özçelik, Sever Işık, Sevilay Işık, Sadık Altunöz, İdil Kayıkçı, Sinan Okur.

Bursa

Yalçın Doğru

Diyarbakır

Sercan Toptancı.

Mersin

Volkan Baran, Yusuf Gül.

Ankara

Eray Küçükgılavuz, Taylan Cemal Sungur, Mayıs Kurt.

Antalya

Mehmet Ali Uğurlu.

Adana

Sanem Farsak.