“Hakkari için İstanbul ayakta”

İstanbul Emek, Barış ve Demokrasi Güçleri, Hakkari Belediyesi'ne kayyım atanmasına ilişkin Şişhane Meydanı’nda basın açıklaması gerçekleştirdi.

  • Haber
  • |
  • Güncel
  • |
  • 08 Haziran 2024
  • 20:31

İstanbul Emek, Barış ve Demokrasi Güçleri, Hakkari Belediyesi'ne kayyım atanmasına ilişkin Şişhane Meydanı’nda basın açıklaması gerçekleştirdi.

“Hakkari için İstanbul ayakta” denilen açıklamada “Kayyım defol” tişörtleri giyildi. Basın açıklamasında DEM Parti Grup Başkanvekili Sezai Temelli konuşma yaptı. Ardından 1 Mayıs Platformu adına Berkay Ustabaş konuştu. İstanbul Emek Barış ve Demokrasi Güçleri adına açıklamayı KESK İstanbul Dönem Sözcüsü Hüseyin Tosu okudu. Açıklamada “Halkların seçilmişlerini tanımayanları biz de tanımıyoruz” vurgusu yapılırken şunlar ifade edildi:

“Hakkari Belediyesi Eşbaşkanı Mehmet Sıddık Akış’ın hukuksuz bir biçimde görevden uzaklaştırılmasının ardından belediye meclisi 7 Haziran Cuma günü toplanarak yapılan oylama sonucunda eşbaşkan Viyan Tekçe’nin belediye başkanvekili olarak seçmiştir.

Bizler İstanbul Emek, Barış ve Demokrasi güçleri olarak Hakkari belediye meclis üyelerinin almış olduğu bu kararın arkasındayız, Hakkari halkının, iradesine sahip çıkıyor, birlikte omuz omuza mücadele etmeye devam edeceğimizi ilan ediyoruz.”

Açıklamanın sonunda şunlar ifade edildi:

“Verdikleri hukuksuz kararlar geri alınana kadar mücadelemizi sürdüreceğiz.
Hukukun ayaklar altına alındığı, halkların en demokratik hakkının tek adamın kararı ile yok sayıldığı, işçilerin açlıkla terbiye edilmeye çalışıldığı, emeklilerin ölüme mahkum edildiği, kadınların sokak ortasında katledildiği, yoksul çocuklarının cemaat yurtlarına mecbur bırakıldığı, dilimizin yok sayıldığı bir ülkede hiç birimizin yarını olmayacak bu karanlığa karşı ses olmak için Saraya karşı birleşmeye çağırıyoruz.”

BDSP'nin de destek verdiği açıklamanın ardından oturma eylemi yapıldı. Bugün (08 Haziran) başlayan nöbetin her gün 19.00’da aynı yerde olacağı belirtildi.

***

İstanbul’un yanı sıra Adana ve Dersim'de Hakkari Belediyesi'ne yönelik kayyum darbesine karşı nöbet eylemi yapıldı. Kürt halkının iradesinin gasp edilmesine izin verilmeyeceğinin altı çizilen nöbetlerde, "Belediyeler bizimdir gaspa izin vermeyeceğiz" denildi. 

Kızıl Bayrak / İstanbul