“Güle Ablamızın her daim yanındayız”

Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi Dönem 6 öğrencileri, Uzm. Dr. Güle Çınar’ın yanında olduklarını, kendisini gizlice kaydedip yayınlayanların esas özür dilemesi gerektiğini ifade etti. Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastaneleri adına da açıklama yapılarak Dr. Çınar’a destek verildi.

  • Haber
  • |
  • Güncel
  • |
  • 19 Mart 2020
  • 15:58

Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi İbni Sina Hastanesi’nde Uzm. Dr. Güle Çınar’ın uyum eğitiminde yaptığı konuşmasının bir bölümünün görüntülerinin gizlice kaydedilip yayılması sonrası hedef haline getirilmesiyle ilgili öğrenciler açıklama yaptı.

Enfeksiyon hastalıkları bölümünde çalışan Uzm. Dr. Güle Çınar’ın zor durumda bırakılmasına sessiz kalmayacakları vurgulanan açıklamada şu ifadeler kullanıldı:

“Söz konusu olayda asıl ve tek suç bu kaydın izinsiz alınması ve kasıtlı olarak kısa bir bölümünün yayınlanmasıdır. Günlerdir gecesini gündüzüne katıp hastane personelinin bu kriz senaryolarında yapması gerekenleri bir an olsun yorulmadan anlatan, yüzlerce hastanın hayatın kurtulmasında katkı sahibi olan sayın Uzm. Dr. Güle Çınar’ın özür dilemesini doğru bulmuyoruz.”

“Bu olayda asıl özür dilemesi gereken kişi/kişiler olan, söz konusu gizli kaydı gerçekleştiren kişi/kişilerin yönetimce tespit edilip hak ettiği şekilde cezalandırılmasını ümit ediyor ve gelişmelerin takipçisi olacağımızı ifade etmek istiyoruz. Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi İntörn doktorları olarak, kendisinin içinde bulunduğu bu durumdan derin üzüntü duyuyor ve ‘Güle Ablamızın’ her daim yanında olduğumuzu ifade etmek istiyoruz. Emeklerin için sana minettarız Güle Abla!”

“Dr. Güle Çınar’ın salgına karşı özverisi örnek niteliktedir”

Sosyal medyada gündem olan konuyla ilgili Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastaneleri adına yapılan açıklamada, Dr. Güle Çınar’a destek verilerek, gizli kaydı alıp paylaşımı yapanlar hakkına yasal sürecin başlatıldığı belirtildi. “Dr. Güle Çınar’ın küresel salgına karşı yürütülen mücadelede en ön saflarda yer alan değerli bir hekim olduğu” belirtilen açıklamadan bir bölüm şöyle:

“Dr. Çınar’ın hekimlik hizmetleri ve COVID-19 salgınına karşı verdiği yoğun uğraş ve özverili çalışmaları örnek niteliktedir. Kendisi verdiği eğitimler sırasında sağlık çalışanlarının bazılarında gözlemlediği uyumsuzluğa vurgu yapabilmek, farkındalığı arttırmak ve onların bu sürece doğru bir şekilde katılımını sağlayabilmek amacıyla salgının ulaşabileceği boyuta dair değerlendirmeler yapmış, örnekler vermiş ve olasılıklarla ilgili fikirlerini paylaşmıştır. Ancak, maalesef konuşmasının sadece bir bölümü gizlice kaydedilerek ve bütünden kopartılarak sosyal medyada paylaşılmıştır.”

Bu paylaşımın yoğun sağlık hizmetine, ilgili hekime ve çalıştığı kuruma zarar verebileceği üzerinde durulan açıklamada, gizlice görüntü kaydeden ve sosyal medyaya gönderen kişi/kişilerin saptanarak gerekli işlemlerin yapılması için yasal süreç başlatıldığı ifade edildi.