Gözaltında gençlere ajanlık dayatması

Mardin’de gözaltına alınan gençler tehdit edildiklerini ifade ederek ajanlık dayatıldığını açıkladılar.

  • Haber
  • |
  • Güncel
  • |
  • 21 Şubat 2020
  • 22:23

Mardin’de 14 Şubat günü birçok adrese yapılan polis baskınlarında 22 kişi gözaltına alındı. Gözaltına alınanlar ifadeleri alındıktan sonra serbest bırakıldılar ve ardından İHD’ye suç duyurusunda bulundular.

Tehdit ve ajanlık dayatmasına maruz kalan Mehmet Akyüz, polisin annesini gözaltına almakla tehdit ettiğini söyledi. Nusaybin’de gözaltına alınan Mehmet Akyüz, İlçe Emniyet Müdürlüğü TEM Şube’de kendilerini polis olarak tanıtan sivil giyimli kişilerin “bizimle çalışmanı istiyoruz” dediğini dile getirdi.

“Anneni de buraya getirip, karşı hücrene koyarız”

Mezopotamya Ajansı’nda çıkan habere göre, Artuklu Üniversitesi öğrencisi olduğunu belirten Akyüz, gözaltında kaldığı 4 gün boyunca söz konusu bu kişilerin 4 kez ‘mülakat’ adı altında kendisi ile isteği dışında görüştüğünü aktardı. Akyüz, “Kendileri ile çalıştığım zaman maddi ve manevi yardımcı olacaklarını söylediler. Benden çok şey istemeyeceklerini sadece söyledikleri kişileri tanıyıp tanımadığını soracaklarını söylediler. Buna göre gidip o kişileri tutuklayacaklarını belirttiler” dedi.  Bu talebi reddetmesi üzerine ise, ‘Anneni de buraya getirip, karşı hücrene koyarız’ tehdidi ile karşılaştığını söyleyen Akyüz, bu yaşananları avukatına anlatması üzerine söz konusu kişilerin bir daha kendisi ile görüşme gerçekleştirilmediğini kaydetti.

“Sen bize yardımcı olursan biz de sana maddi ve manevi yardımcı oluruz”

Sait Sırdaş ise Mardin İl Emniyet Müdürlüğü TEM Şube’de ajanlık dayatmasına maruz kaldı. Sait Sırdaş, gözaltında dört gün boyunca sivil polislerin kendini ‘mülakat’ adı altında altı kez görüşmeye çağırdıklarını ifade etti. Bu görüşmelerde tehditle ajanlık dayatmasında bulunulup, yine “Sen bize yardımcı olursan biz de sana maddi ve manevi yardımcı oluruz” gibi tekliflerde bulunulduğunu söyledi. Sırdaş, tehditler nedeniyle serbest kalmış olsa da kaygılı olduğunu dile getirdi.