“Gençliği baskılarla sindiremeyeceksiniz”

Sosyalist Gençlik Dernekleri Federasyonu, polisin taciz ve ajanlaştırma saldırılarına karşı basın toplantısı gerçekleştirdi.

  • Haber
  • |
  • Gençlik
  • |
  • 16 Aralık 2020
  • 18:00

Sosyalist Gençlik Dernekleri Federasyonu (SGDF), 18 Kasım ve 4 Aralık tarihlerinde bir arkadaşlarının metrobüs çıkışında sohbet bahanesiyle ve bir arkadaşlarının da gözaltı sırasında yine sohbet bahanesiyle polis tarafından taciz edilmesi üzerine bugün İnsan Hakları Derneği İstanbul Şubesi’nde basın toplantısı gerçekleştirdi. Basın toplantısında ilk sözü alan Havin Özcan “Baskı sindirme politikalarına karşı sözümüzü söylemeye devam edeceğiz. Bize ‘Bizimle iletişim halinde olmaya devam et’ diyerek ajanlaştırmaya çalışanlara karşı mücadelemize devam ederek cevap vereceğiz” dedi.

Özcan’ın ardından konuşan Taylan Özgür Karatepe ise, “Gençlik katliamlar, tutuklamalar ve gözaltılar gibi nice baskı ve sindirme politikasına sinmemişken bu tarz kaçırma, ajanlaştırma, sohbet adı altında tacizler bize ancak faşizmin yüzünü daha somut bir biçimde gösterir. Biz sosyalist gençler mücadelemizden vazgeçmeyeceğiz” diye devam etti. Ardından SGDF adına Recep Acar basın metnini okudu. 

Basın metninde faşizmin taktığı tüm maskeleri ve bu maskelerin altındaki gerçekliği tanıdıkları belirtildi. Suruç’ta, Ankara’da çetelerle işbirliğiyle devletin katliamlar yaptığı ve birçok insanı katlettiği ifade edilen açıklamada, son dönemde OHAL ile birlikte polis baskılarının arttırıldığı teşhir edildi. Açıklama, son dönemde gençliği hedef alan ajanlık dayatmalarına değinerek şöyle devam etti: 

“Şimdilerde ise pandemi koşullarında virüsle mücadele edemeyenler; İşsizlikle, KYK borçlarıyla geleceksizleştirdiği gençlerin ailelerini arayarak, sokakta yürürken alıkoyarak meşru mücadelelerinden uzaklaştırmaya çalışıyorlar. Bizleri gün içinde dahi evimizden okulumuza takip eden, fırsatını bulunca kenara çekip bizimle istediği gibi konuşabileceğini düşünen faşizmin gerçek yüzünü biliyoruz.”

Polisin gerçekleştirdiği bu saldırıların sadece SGDF’ye yönelik olmadığı belirtilen açıklamada, saldırıların toplumsal mücadele yürüten tüm öznelere yönelik olduğu vurgulandı. Tüm baskılara, engellemelere rağmen mücadelenin süreceği ifade edilerek son olarak şu ifadeler kullanıldı:

“Gençlik ne faşizme ne faşizmin koruyucularına hiçbir zaman biat etmedi, etmeyecek. Gençlerin olduğu her yerde faaliyetlerimiz ısrarla devam edecektir. Tüm toplumsal mücadele öznelerini bu anti-demokratik uygulamalara karşı ses çıkartmaya davet ediyoruz.”