Filistin’de İşgale Son’dan Ankara’da eylem

Filistin’de İşgale Son bugün Ankara’da Filistin halkıyla dayanışmak ve sermaye iktidarı, emperyalizm ve Siyonistlerin işgal politikasını lanetlemek için eylem düzenledi.

  • Haber
  • |
  • Güncel
  • |
  • 17 Mart 2024
  • 20:30

Filistin’de İşgale Son bugün Ankara’da Filistin halkıyla dayanışmak ve sermaye iktidarı, emperyalizm ve Siyonistlerin işgal politikasını lanetlemek için eylem düzenledi. Eylem öncesinde Selanik Caddesi’nde toplanılıp Sakarya Caddesi’ne sloganlarla yürüyüş yapıldı. 

Sakarya Caddesi’ne gelindiğinde bileşen adına açıklama okundu. Açıklamada Siyonist İsrail’in Filistin’de yaptığı katliamlar hatırlatılarak “7 Ekim'den bu yana on binlerce Filistinli katledildi. İsrail işgal ve ırk ayrımı rejiminin Gazze Şeridi’ndeki soykırım saldırılarında şimdiye kadar, büyük çoğunluğu sivil olmak üzere, 31 binden fazla Filistinli hayatını kaybetti ve can kaybı sayısı artmaya devam ediyor. Ayrıca 73 binden fazla Filistinli yaralandı 2 milyona yakın Filistinli zorla yerinden edildi. Öldürülenlerin yüzde 72'si çocuk ve kadın” denildi. 

Açıklamanın devamında sermaye devletinin işgalci İsrail ile işbirliği teşhir edildi ve iktidarın katliamlara rağmen ticari ilişkileri sürdürmeye devam ettiği belirtilerek şunlar ifade edildi:

İsrail’le tüm ilişkileri sürdüren iktidar ve ortakları soykırıma da ortaklık ederken Erdoğan yerel seçim çalışmasında Gazze’yi kullanıyor: “Tayyip Erdoğan’ın dik ve dirayetli duruşunu mazlum Gazze halkı çok iyi biliyor” diyor. Murat Kurum 31 Mart'ta AKP kazanırsa Gazze kazanacak, Gazzeli mazlumlar kazanacak” diyor. Savaş iktidarının sürmesiyle yandaş sermaye gruplarının, yandaş şirketlerin, sermayesine sermaye katan ve İsrail’le ticaretin sürmesini haklı bulan cemaatlerin kazanacağı biliyoruz. Mazlum Filistin halkı, AKP iktidarını ve ortaklarını, İsrail ile işbirliğinden tanıyor.” 

Açıklamanın sonunda ilerici ve devrimci güçlerin Filistin halkı ile dayanışmayı her zaman sürdüreceği belirtilerek “Bizler bir hafta boyunca Konur Sokakta yaptığımız, İsrail’in soykırımını ve Filistin direnişini anlatan serginin ardından bir kez daha Filistin’de İşgale Son demek için biraradayız. Filistin nehirden denize özgür olana kadar mücadeleyi, dayanışmayı büyüteceğiz” denildi. 

Eylem boyunca “katil İsrail Filistin’den defol!”, “Yaşasın işçilerin birliği halkların kardeşliği!”, “İsrail’e boykot Filistin’e destek!” sloganları atıldı.

Kızıl Bayrak / Ankara