İzmir’de Filistin halkıyla dayanışma eylemi!

İzmir’de ilerici-devrimci kurumlar 20 Mart Çarşamba günü saat 19.00’da Alsancak Türkan Saylan Kültür Merkezi önünde gerçekleştirdikleri bir eylem ile İsrail saldırıları protesto etti.

  • Haber
  • |
  • Güncel
  • |
  • 20 Mart 2024
  • 22:40

İsrail Siyonizmi’nin Filistin halkına uyguladığı işgal ve katliam saldırıları aylardır sürüyor. Emperyalist devletlerin aktif desteği ile hayata geçirilen saldırılarda otuz binden fazla Filistinli yaşamını yitirdi, on binlerce Filistinli ise yaralı. Milyonlarca insan yerinden yurdundan edildi, kuşatma nedeniyle her türlü insani yardım konusunda ciddi riskler bulunuyor.

İzmir’de ilerici-devrimci kurumlar 20 Mart Çarşamba günü saat 19.00’da Alsancak Türkan Saylan Kültür Merkezi önünde gerçekleştirdikleri bir eylem ile İsrail saldırıları protesto etti. Eylemde Filistin halkıyla dayanışmayı yükseltme çağrısı yapılırken, AKP iktidarının ikiyüzlü politikalarını teşhir edildi.

“İsrail ile tüm ilişkiler kesilsin! Katil İsrail Filistin’den defol! Filistin’de işgale son!” şiarlı pankartın açıldığı eylemde okunan basın metninde İsrail’in yoğunlaşan saldırıları ifade edilerek, emperyalist güçler destekli yeni saldırı hamlelerinin altı çizildi. Yaşanılan saldırılarda uygulanan vahşetin sonuçları üzerinden ortaya çıkan katliamın boyutları özetlendi. Uluslararası mahkemelerin soykırım vurgularına rağmen saldırıların pervasızlığıyla devam ettiği vurgulandı. Dünyanın birçok ülkesinin yanı sıra İsrail halkının da Filistin halkına karşı uygulanan soykırıma karşı ses yükselttiği, Filistin halkıyla dayanışmanın her yerde devam ettiği belirtildi. AKP iktidarının ülke içi siyasette yürüttüğü ikiyüzlü icraatlar belirtildi, İsrail ile birçok başlıkta sürdürülen işbirliğinin katliama ortak olmak anlamına geldiği söylendi.

Eylemde İsrail ile tüm ilişkilerin kesilmesi, NATO’dan çıkılması, emperyalist üstlerin kapatılması, Filistin’de siyasi tutsakların serbest bırakılması, Filistin’de işgalin sonlandırılması gerektiği haykırıldı. İsrail’e boykot ve iktidarının ikiyüzlü politikalarına karşı mücadeleyi güçlendirme çağrısı yapıldı.

BDSP ve DGB’nin de katıldığı eylemde “Katil İsrail Filistin’den defol!”, “Katil İsrail işbirlikçi AKP”, Filistin halkı yalnız değildir”, “Nehirden denize özgür Filistin” vb. sloganlar atıldı.

Kızıl Bayrak/İzmir