Evinin önünde otururken bekçiler saldırdı

Adana'da evinin önünde oturan ESP üyesi Mehmet Çelik, kimlik soran bekçilerin saldırısına uğradı, cop ve kalaslarla darp edildi. Gözaltına alınan Çelik ve ağabeyine para cezası kesildi. Çelik, İHD'ye başvuru yaptı, suç duyurusunda bulunacağını belirtti.

  • Haber
  • |
  • Güncel
  • |
  • 21 Ağustos 2020
  • 23:48

Adana'da evinin önünde oturan Ezilenlerin Sosyalist Partisi (ESP) üyesi Mehmet Çelik, bekçiler tarafından darp edildi, ardından da gözaltına alındı. 

ETHA'ya konuşan Çelik, dün gece saat 21.00'de mahallede bir arkadaşını ziyaret ettikten sonra evine gittiğini ve evinin önünde bekçilerin kendisine kimlik sorduğunu söyledi.

Evinin önünde cop, kalas ve tekmelerle darp edildi

Çelik, olayı şöyle anlattı: 

“Bir arkadaşımı ziyaret ettim sonra da ara sokaklardan eve geldim. Yüreğir'in 19 Mayıs Makalesinde, 1130 Sokak No 10 adresindeki evime gittim. Evimin önünde otururken bekçiler beni durdurdu ve kimlik sordu. 'Evimin önündeyim, neden kimlik soruyorsunuz. İzin kağıdınız var mı? Çünkü sizin buna yetkiniz yok. Bu hukuksuzluktur diyerek' itiraz ettim ve kimliğimi vermedim. 'Bekçiyiz biz, kimlik vermek zorundasınız' diye bana bağırmaya başladılar. Ben de vermeyeceğimi tekrarladım ve isterseniz polisleri çağırın onlara kimliğimi vereyim dedim.”

Bunun üzerine bekçilerin kendisini yere yatırarak tekmeleyip darp ettiğini aktaran Çelik, “Bana cop ve kalaslarla vurdular, tekmelediler. Annem evden geldi, kendisini siper ederek beni korumaya çalıştı” dedi.

Gözaltına alınarak karakola götürüldüğünü kaydeden Çelik, bekçilerin karakolda “Sen komünistsin” dediğini kaydetti. ESP'li olduğunu daha gözaltına alınmadan kendilerine söylediğini aktaran Çelik, kendisi haklı olmasına rağmen gözaltına alınmasına ve para cezası kesilmesine de itiraz ettiğini söyledi. 

“Para cezasına itiraz ettiğimiz için 1 saat fazla tuttular”

Karakolun önüne gelen ve hukuksuzluğa itiraz eden abisinin de bekçiler tarafından yaka paça gözaltına alındığını anlatan Çelik, “Haklı olmamıza rağmen ikimize de idari para cezası kesmek istediler. Bekçiler 'Size 62 TL, çok küçük bir miktar ceza kesiyoruz' diyerek tutanak imzalatmak istediler. Bize işkence yaptınız, suçlu biz değil sizsiniz diyerek tutanağa da imza atmadık ve imtina ettiğimizi söyledik. Bundan dolayı bir saat daha karakolda keyfi bir şekilde tutulduk” dedi. 

Gece yarısı serbest bırakıldığını aktaran Çelik, hastaneye gittiğini ve darp raporu aldığını söyledi. Çelik, kol ve ayaklarına ezilme, morluk ve kızarıklıkların olduğunu, kaburgalarının ve sıktıkları için boğazının ağrıdığını söyledi. İHD Adana Şubesi'ne başvuru yapan ESP üyesi Çelik, bekçiler hakkında suç duyurusunda bulunacağını da ekledi.