ESP'ye dönük gözaltı terörü ve ev baskınları

ESP/SKM MYK üyeleri Hatice Deniz Aktaş ve Ebru Yiğit'in de aralarında bulunduğu 4 kişi halen gözaltında tutuluyor. İstanbul ve İzmir'de de 4 eve baskın düzenlendi.

  • Haber
  • |
  • Güncel
  • |
  • 20 Ağustos 2022
  • 14:20

İstanbul’da ESP’li dört kişi gözaltında tutulmaya devam ederken, Gözaltına alınmalarından iki gün sonra İzmir ve İstanbul’da baskınları yapıldı.

Ezilenlerin Sosyalist Partisi (ESP) ve Sosyalist Kadın Meclisleri (SKM) Merkez Yürütme Kurulu (MYK) üyeleri Hatice Deniz Aktaş ve Ebru Yiğit'in de aralarında bulunduğu 4 kişi İstanbul'da Gazi mahallesinde misafir olarak bulundukları evden 18 Ağustos günü gözaltına alınmışlardı.

Gözaltında çıplak arama saldırısına uğrayan 4 kişi halen gözaltında tutulurken. İstanbul ve İzmir'de dört eve baskın düzenlendi.

İstanbul'un 1 Mayıs, Gülsuyu ve Gazi mahallerinde Ebru Yiğit, Deniz Aktaş ve Mert Unay'ın evlerini basarak arama yapan polis, Gülsuyu'nda ki eve kapıyı kırarak girdi. Ev sahibinin evde olmadığı sırada arama yapan polis, kırdığı kapıya plastik kelepçe taktı.

İzmir'de de gece saatlerinde bir eve baskın düzenlenerek arama yapıldı.

ESP: Faşist polis delil üretme peşinde

Ev baskınlarının ardından sosyal medya hesabından açıklama yapan ESP, “Faşist polis kurmaya çalıştığı komplo için delil üretme peşinde” dedi. 

ESP MYK üyeleri Ebru Yiğit ve Deniz Aktaş ile ESP üyesi Mert Unay'ın evlerinin, gözaltına alınmalarından 2 gün sonra dün gece basıldığını belirten ESP, “Komplolar sökmedi, sökmeyecek” dedi. ESP’nin dün gerçekleştirdiği yazılı açıklamada ise şunlar vurgulandı:

“İstanbul Emniyeti yaklaşık 1 gün boyunca gözaltında bulunanların yakınlarına bilgi vermediği gibi, görgü tanıkları tarafından ev baskını bilinmesine, gözaltı işlemi görülmesine rağmen gözaltı bilgisini kabul etmedi. Gece saatlerinde Emniyet’e giden avukatlara gözaltı bilgisi verilirken; 24 saat avukat kısıtlılığı kararı olduğu bildirildi. Yoldaşlarımız ve gözaltındaki sosyalistlerle sabaha karşı yapılan görüşmede; nezaret girişinde, erkek polislerin de eşlik ettiği biçimde çıplak arama işkencesine maruz kaldıklarını; baskın yapılan evde kamerasız ve yoldaşların ortamı görmeyeceği biçimde saatlerce arama yapıldığını; aramanın belli bir aşamasında eve bomba imha ekiplerinin çağrıldığını ve bu biçimde de aramanın kamerasız biçimde sürdürüldüğünü öğrendik.

Bu tablo göstermektedir ki; İstanbul Emniyeti gözaltına aldığı sosyalistlere dönük komplo peşindedir.”