ESP ve SGDF'ye yönelik baskınlara karşı açıklama:

“Gözaltılar serbest bırakılsın”

ESP ve SGDF üyelerine dönük gözaltı terörüne ilişkin İHD Genel Merkezi’nde basın toplantısı düzenlendi. Gözaltı süresinin 4 gün uzatıldığı duyuruldu.

  • Haber
  • |
  • Güncel
  • |
  • 13 Eylül 2021
  • 18:42

ESP ve SGDF üyelerine dönük 10 Eylül’de başlayan gözaltı terörüne ilişkin İHD Genel Merkezi’nde basın toplantısı düzenlendi. Çok sayıda kurum temsilcisinin destek verdiği toplantıda basın açıklamasını okuyan ESP MYK üyesi Çiçek Otlu Ankara merkezli toplam 6 kentte gerçekleştirilen operasyonlarda şimdiye kadar 18 sosyalistin gözaltına alındığını, gözaltı süresinin 4 gün uzatıldığını belirterek şöyle konuştu: 

“Bu operasyonun yapılış amacı emek sömürüsüne, sömürgeci savaşa, kadınların köleleştirilmesine ve gençliğin geleceksizleştirilmesine karşı mücadele eden örgütlü güçleri yıldırmaktır.”

Otlu, “İşçilerin, kadınların, gençlerin, LGBTİ+’ların, Kürtlerin, Alevilerin ve ulusal toplulukların birleştik anti faşist mücadelesindedir. AKP-MHP iktidarı işçi ve emekçilerin öfkesi devlete, sermaye düzenine yönelmesin diye partimize saldırıyor. Çünkü ESP yoksulluk, baskı ve adaletsizlikten bunalmış kitlelere düşmanın bu kapitalist, faşist iktidar olduğunu gösteriyor” dedi. 

Otlu, “AKP-MHP iktidarı halkların eşitliği ve kardeşliği mücadelesini engellemek için birleşik mücadele cephelerimiz HDP ve HDK’ye saldırıyor. AKP-MHP iktidarı Kürt halkına yönelik kirli savaşa karşı onurlu bir duruş sergileyen Barış Akademisyenleri’ne saldırıyor” şeklinde konuştu.

Bu saldırıların yeni olmadığını dile getiren Otlu, “Saray rejimi 2015 yılında Suruç katliamıyla başlattığı çöktürme planıyla işçi ve emekçilere onlarca katliam, devrimci-demokratik güçleri teslim almak için sayısız gözaltı ve tutuklama saldırısı gerçekleştirmiştir. Hiçbiri başarıya ulaşamamıştır” diye vurguladı.

Öte yandan aynı operasyon kapsamında ETHA Muhabiri Tunahan Turhan’ın da gözaltına alınıp Ankara Emniyet Müdürlüğü’ne götürüldüğü belirtildi.

Açıklamada HDP Milletvekili Tülay Hatipoğlulları, Birleşik Devrimci Parti Başkanı Elif Torun ile DBP Ankara, BMG, BDSP ve DAF temsilcileri ayrı ayrı söz alarak saldırıya karşı ESP ile dayanışma içerisinde olduklarını vurguladı.

Kızıl Bayrak / Ankara