Gözaltılara karşı İstanbul'da eylem: “Bize gücünüz yetmez, biz kazanacağız”

ESP ve Kaldıraç’a yönelik polis baskınları ve gözaltı terörüne karşı Kadıköy’de basın açıklaması yapıldı.

  • Haber
  • |
  • Güncel
  • |
  • 14 Ocak 2021
  • 20:45

ESP ve Kaldıraç’a yönelik polis baskınlarına ve onlarca kişinin gözaltına alınmasına karşı İstanbul Kadıköy’de Süreyya Operası önünde basın açıklaması yapıldı. 

İlerici, devrimci kurumların katıldığı açıklamada ilk sözü ESP MYK üyesi Deniz Aktaş aldı. Aktaş faşist saray rejiminin devrimcileri, öğrencileri, özgür basını ve sanat emekçilerini hedef aldığını ifade ederek “Korkmakta haklılar çünkü bizler işçi sınıfının ezilenlerin isyanını büyütenleriz. Birleşik gücümüzle birlikte faşizmi yıkacağız” dedi. 

Kaldıraç temsilcisi söz alarak saray rejiminin operasyonlarının nafile olduğunu belirterek “Bir kişinin verdiği söylenen yalan yanlış ifadelerle gerçekleştirilen operasyon ilk değil, elbette son da olmayacak. Burjuva egemenlik, her türlü baskı, yağma, rant, savaş ekonomisi üzerine kurulmuş, tel tel çözülen bu çürümüş rejim, zora rağmen durduramadığı direniş karşısında bir kez daha devrimcileri hedefe koyarak ömrünü uzatmaya çalışıyor” dedi.

HDP Eşsözcüsü İdil Uğurlu söz alarak iktidarın çaresiz olmasına vurgu yaptı ve şöyle konuştu:

“Birleşik mücadeleye devam edeceğiz. Emekçilerin, köylülerin, öğrencilerin içinde olacağız. Yaşama düşman politikalar üretilen politikaların karşısında olacağız. Mücadeleyi yükseltme gücü olan herkese saldırıyorsunuz. Bizi baskıyla, gözaltılarla yıldıramazsınız. Biz kazanacağız, mutlaka kazanacağız.”

HDP İl Eşbaşkanı Elif Bulut “Bizleri korkutmaya çalışıyorlar” diyerek “Onlara cevabımız alanlarda birleşik mücadeleyi yükseltmektir. Karanlığa karşı aydınlığı getirene kadar sözümüzü söylemeye devam edeceğiz” dedi.

SGDF adına konuşma yapan MYK üyesi “Bir kez daha faşizmin kendisini tahkim etme saldırıları ile karşı karşıyayız. Onların korkularını kampüslere vurdukları kelepçelerden biliyoruz. Kapısına kelepçe vurduğunuz kampüslerde Paramazların ruhu dolaşıyor. Faşizmin karşısında mücadeleyi büyüterek kelepçeleri söküp atacağız” dendi.

Açıklamada DİSK/Limter-İş Başkanı Kamber Saygılı da konuşma yaptı. “Onlarca sosyalist arasında sendikamızın başkan vekili ve örgütlenme uzmanı da bulunmakta” diyen Saygılı, sözlerini şöyle sürdürdü: 

“Bu düzenin temsilcileri korkuyor. İşçilerin, gençlerin, öğrencilerin biriken öfkesinden korkuyor. Bu öfkenin tohumlarını iktidar attı. İşçiler iş cinayetine tepki verdi tomalarınızla saldırdınız, kadınlar cinayetlere karşı taleplerini haykırdı saldırdınız, esnafı açlığa mahkum ettiniz, isyan eden gençliğe saldırdınız, maden işçilerin hakkını vermeyen patrona karşı işçiler ayağa kalkınca yollarını kapattınız. Ne bekliyorsunuz? Herkesin boyun eğmesini mi bekliyorsunuz? Bu öfke sizin eseriniz. Emekçiler mutlaka ayağa kalkacaktır. Bu kadar baskıya karşı isyan haktır.”

BEKSAV Eşbaşkanı Ahmet Uçar gözaltıların bir an önce serbest bırakılmasını istediklerini belirtti.

ETHA adına konuşan Nadiye Gürbüz ETHA’nın ve Atılım gazetesinin yıllardır sosyalist basın geleneğini sürdüren gazetelerden biri olduğunu ve çok kez basıldığını ifade ederek “Bir kez olsun ezilenlerin sesi olmaktan bir adım geri atmadık. Bilgisayarlarımıza, kameralarına el koysanız da gerçekleri duyurmaya devam ederiz. Sosyalist basın susmadı, susmayacak” dedi.

Konuşmaların ardından basın açıklaması okundu. ESP ve Kaldıraç adına ortak açıklamada tüm operasyonlarda olduğu gibi bu operasyonda da saray rejiminin korkusunun altı çizildi. 

Devlete değil halka seslenerek “İşsizlik, yoksulluk, baskı, yasak, taciz, tecavüz, istismar, inkâr ve kayyumların canınıza tak ettiğini ve bir çıkış yolu aradığınızı biliyoruz. O çıkış örgütlenmektir. Elbette sendikalarda, derneklerde, okullarda ve yaşamın her alanında örgütlenmektir” denildi. 

“Direne direne kazanacağız!”, “Yaşasın devrimci dayanışma!”, “Gözaltılar, baskılar, tutuklamalar bizi yıldıramaz!”, “Bize gücünüz yetmez, biz kazanacağız!”, “Özgür basın susmadı, susmayacak!” sloganları atılarak açıklama sona erdi.

Kızıl Bayrak / İstanbul