“Emekçilere atılan tokat affedilemez!”

“Basın emekçisine atılan tokata sessiz kalmıyoruz” diyen DİSK Basın-İş Habertürk Genel Merkezi önünde eylem gerçekleştirdi.

  • Haber
  • |
  • Güncel
  • |
  • 20 Aralık 2021
  • 20:03

İhlas Haber Ajansı (İHA) Habertürk Ankara Temsilcisi ve yazarı Muharrem Sarıkaya'nın Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin'le canlı yayında program yaparken, muhabiri Ahmet Demir'e tokat attığı görüntüleri 3 gün sonra sosyal medyaya yansıdı.

Saldırıya ilişkin “Basın emekçisine atılan tokata sessiz kalmıyoruz” diyen DİSK Basın-İş Habertürk Genel Merkezi önünde eylem gerçekleştirdi. Basın açıklamasını okuyan Basın-İş Genel Başkanı Faruk Eren saldırının yalnızca gazeteciler arasında değil kamuoyunda tepki yarattığını vurguladı. Eren şu şekilde devam etti:

“O tokat aslında medyada yıllardır süren ücret uçurumuyla semirmiş, sırtını güce dayayarak kendisini dev aynasında görmeyi normal sanan anormal egoların hepimize yıllardır yaptığının görünür hale gelmesidir.

O tokat gazetecileri geçim sıkıntısıyla, açlıkla terbiye etmeye çalışan anlayışın ete kemiğe bürünmüş halidir.

O tokat gazetecileri hapisle, para cezalarıyla yıldırmaya çalışan iktidarların uygulamalarının devamıdır, tekrarıdır. 

O tokat biz gazetecilerin, genelde tüm emekçilerin kırmamız gereken kolu da bize yeniden göstermiştir. Emekçilere atılan tokat affedilemez!”

“Gazeteciler mutlaka sendikalarda örgütlenmeli”

Saldırının görüntülerinin çıkması ve sosyal medyada tepkilerin büyümesi üzerine birçok gazetecinin Sarıkaya’nın kendilerine de kötü davrandığını, mobbing uyguladığını açıkladığını belirten Eren “Bunun bir nedeni iktidarın medya üzerindeki büyük denetimi, bir başka nedeni gazetecilerin örgütsüz olması. Bu durumu aşmak için gazeteciler mutlaka sendikalarda örgütlenmeli” dedi.

“Örgütlü ses çıkaralım”

Eren, Habertürk yönetimine “Eren Sarıkaya’nın bütün görevlerinin sona erdirilmeli,

Sarıkaya’nın üye olduğu tüm meslek örgütlerine çağrımız bu lümpen tavrı hoş görmemeleri, tüm üyeliklerinin sonlandırılmasıdır” diye çağrı yaptı.

Sesini duyuramayan gazetecilere de seslenen Eren “Bundan sonra kimse sessiz kalmasın, birlikte ses çıkaralım. Örgütlü ses çıkaralım” dedi.

Eren’in basın emekçilere örgütlenme çağrısı yapmasının ardından eylem sona erdi.