Eğitim-İş’ten uzaklaştırma tepkisi

Adana Kız Lisesi'nde son dönemde Eğitim-İş üyesi üç idareci eğitimcinin görevlerinden uzaklaştırılmasına ilişkin basın açıklaması yapıldı.

  • Haber
  • |
  • Güncel
  • |
  • 16 Kasım 2022
  • 13:30

Adana Kız Lisesi’nde son dönemde Eğitim-İş üyesi üç idareci görevlerinden uzaklaştırıldı. Konuya tepki gösteren Eğitim İş Adana 2 No’lu şube üyeleri okulun önünde basın açıklaması gerçekleştirdi. 

Adana Kız Lisesi’nin en köklü okullardan olduğu hatırlatılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“Okul Pansiyonunda kalan öğrencilerin baskı altında tutuldukları, mevzuata uygun olmayan usulsüz uygulamaların olduğu bilgisinin, sendikamıza gelmesi üzerine 2022’nin haziran ayında İl Milli Eğitim Müdürü Sayın Yaşar KOÇAK ile görüşerek, Eğitim İş Adana 2 Nolu Şube olarak yazılı müracaatta bulunduk ve mevzuata uygun olmayan konuların araştırılmasını talep ettik.

Yazılı müracaatımızdan sonra okul idarecisi 3 sendika üyemiz, iş yeri temsilcimiz ve üyelerimize okul müdürü tarafından mobbing uygulanmaya başlanmıştır. Bu 3 idareci arkadaşımız ve iş yeri temsilcimizle ilgili Fetö’vari taktiklerle isimsiz bir şikâyet mektubu ve cd düzenlenerek, hukuksuz bir şekilde elde edildiğini düşündüğümüz mektup ve cd içindeki belgeler gerekçe gösterilerek üyelerimiz hakkında soruşturma açılmıştır. Sonrasında bu 3 idareci arkadaşımız okuldaki görevlerinden 7 Kasım tarihinde apar topar uzaklaştırılmıştır.”

Üç eğitim emekçisinin görevden uzaklaştırılmasındaki usulsüzlüklere dikkat çekilen açıklamada “İncelemeyi yürüten müfettişlerin başından itibaren yanlı davrandıkları, hakkaniyetli olmadıkları yönünde iddialar vardır” denildi.

İncelemeyi yürüten müfettişlerin değiştirilmesini ve incelemenin Bakanlık Müfettişlerince talep etmelerine rağmen kabul edilmediği belirtilen açıklamada son olarak şu ifadelere yer verildi:

“Güneşi balçıkla sıvayamazsınız. Asıl suçlular, hata yapanlar görevlerinde kalırken, bunları tespit edenlerin sanki suçluymuş gibi okuldan gönderilmesi üyelerimize yönelik bir itibar suikastidir. Bu konunun peşini bırakmayacağız.

Elimizde incelemeyi yürüten müfettişlerin taraflı davrandıklarını gösteren birçok bilgi ve belge vardır.

İncelemeye ilişkin konular sendikamızca yazılı olarak bildirilmesine rağmen İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Teftiş Kurulu Başkanlığı’nın gerekli önlemleri almadıklarına üzülerek şahit olmaktayız. İncelemenin Bakanlık Müfettişlerince yapılması talebimizi yineliyoruz. Bu hukuksuzluklara boyun eğmeyeceğimizi, üyelerimize sahip çıkacağımızı ve bu inceleme sürecinin sonuna kadar takipçisi olacağımızın bilinmesini istiyoruz.”