“Ebru ve Aytaç için” avukatlardan eylemler

Ankara’da Yargıtay önünde yapılan açıklamayı polis engellemeye çalıştı. Mersin’de Adliye önünde adalet nöbeti devam etti.

  • Haber
  • |
  • Güncel
  • |
  • 07 Ağustos 2020
  • 14:36

Ölüm orucunda olan avukatlar için İstanbul, Ankara ve Mersin eylemler gerçekleştirildi.

İstanbul'da eylem

Bakırköy'de ölüm orucunda olan avukatlar için, Av. Ebru Timtik'in kaldırıldığı Dr. Sadi Konuk Hastanesi önünde açıklama yapıldı. 

Ölüm orucunda olan avukatların tahliye edilmesi istenilen açıklamada Necdet Özsaygın anıldı. Av. Aytaç Ünsal'ın üniversite arkadaşı konuşma gerçekleştirdi. Konuşmada şunlar ifade edildi:

"Bugün Aytaç içerde biz buradayız. Bize birşey olduğunda bşkaları burada olacak. Devlet basit bir şey yapacak, kanunu kendisi çıkartıyor, uygulayacakta. Bizim meslektaşlarımız yalancı beyanlarla cezalandırıldı. Onlar ölecek, biz ne yapacağız? Arkadaşlarımızı yaşatacağız. Necdet amcanında anısına saygı ile eğiliyorum." 

"Necdet yoldaş ölümsüzdür", "Devrimci avukatlar onurumuzdur" denilerek açıklama sonlandırıldı. 

Ankara’da avukatlara engelleme girişimi

Ölüm orucundaki avukatlar Ebru Timtik ve Aytaç Ünsal ile Yargıtay’daki dosyanın incelemesi için Yargıtay önünde toplanan avukatları polis engellemek istiyor.

Uzun süren tartışmalarına ardından polis avukatların açıklama yapmasına izin vermeden saldırdı.

“Adli Tıp Kurumu hapishanede kalamazlar raporu vermelerine rağmen hastaneye kaçırılmışlardır. Bizler arkadaşlarımızın serbest bırakılmasını istiyoruz” denilen açıklama polis saldırısı arasında yapıldı. Polisler tarafından ablukaya alınan avukatlar birbirlerine kenetlenerek, polis saldırısı altında açıklama yaptılar.

Mersin’de adalet nöbeti

Mersin’de avukatların gerçekleştirdikleri adalet nöbeti 4. Gününde. Mersin Adliyesi önünde gerçekleştirilen nöbette oturma eylemi yapılıyor.  “Adalet sağlansın. Ebru ve Aytaç yaşasın” pankartının açıldığı eyleme meslek örgütü ve çok sayıda kişi de destek verdi. Açıklamada sık sık “Ebru ve Aytaç onurumuzdur” sloganı atıldı.

Eylemde yapılan açıklamada, Timtik ve Ünsal’ın yaşamlarının tehlikede olduğuna dikkat çekilerek, taleplerinin karşılanması istendi.

Avukatlar, eylemi oturma eylemiyle noktaladı.