“Ebru Timtik ve Aytaç Ünsal tahliye edilsin”

Hukuk kurumları Av. Ebru Timtik ve Av. Aytaç Ünsal için yaptıkları ortak açıklamayla sağlık durumları gözetilerek iki avukatın da tahliye edilmesi istendi.

  • Haber
  • |
  • Güncel
  • |
  • 19 Temmuz 2020
  • 21:52

Savunma ve adil yargılanma hakları gasp edilerek, hukuksuzca toplam 159 yıl hapis cezasına mahkûm edilen Çağdaş Hukukçular Derneği ve Halkın Hukuk Bürosu üyesi avukatlardan Av. Ebru Timtik ve Av. Aytaç Ünsal’ın ölüm orucu devam ediyor. Adil yargılanma talebiyle ölüm orucunu devam ettiren iki avukatın gün geçtikçe sağlık durumları ağırlaşıyor. Avukatların meslektaşları, Ebru Timtik ve Aytaç Ünsal’ın sağlık durumlarına dikkat çekmek ve adil yargılanma yapılması için ortak açıklama yayınladılar.

Açıklamada meslektaşlarının “mesleki faaliyetleri” gösterilerek yapılan bir yargılama ile hukuksuz şekilde 18 avukata 159 yıl hapis cezası verildiği ve süren davalarda da bu hukuksuzluğun devam ettiği vurgulandı. Adil yargılanma talebi ile ölüm oruçlarına devam eden Av. Ebru Timtik ve Av. Aytaç Ünsal’ın sağlık durumlarının kötüleştiği, vücutlarının birçok noktasında yaraların oluşmaya başladığı ve konuşmada, yutkunmada zorluklar çektikleri, iki meslektaşlarının da yaşamsal risklerinin bulunduğu belirtildi.

Son olarak, yaşanan hukuksuzluğa karşı tüm kamuoyunun ses olması çağrısı yapılarak açıklama şu sözler bitirildi: “Yargıtay incelemesinde bulunan dosyalarının ivedilikle incelenmesini, hukukun genel esas ve usulleri gözetilerek bozma kararı verilmesini, her iki meslektaşımızın da sağlık durumları gözetilerek tahliye edilmesini talep ediyoruz.”

Açıklamada imzası bulunan kurumlar:

Adalet İçin Hukukçular, Avukat Hakları Grubu, Avukat Hareketi, Avukatlar Sendikası, Çağdaş Avukatlar Grubu (ÇAG), Çağdaş Hukukçular Derneği (ÇHD), Demokrasi İçin Hukukçular (DİH), Hukuk Hareketi Platformu, Kartal Hukukçular Derneği (KHD), Katılımcı Avukatlar (KAV), Önce İlke Çağdaş Avukatlar Grubu, Önce İlke Çağdaş Avukatlar Grubu Yükseliş Hareketi, Özgürlükçü Demokrat Avukatlar (ÖDAV), Özgürlük İçin Hukukçular Derneği (ÖHD), Sosyal Hukuk, Toplumsal Hukuk