“Dr. Sami Ulus Hastanesi fiili olarak kapatılıyor”

TTB ve ATO tarafından yapılan açıklamada Dr. Sami Ulus Eğitim Araştırma Hastanesinin fiili olarak kapanmaya başlandığı vurgulandı.

  • Haber
  • |
  • Güncel
  • |
  • 10 Kasım 2022
  • 22:10

TTB ve Ankara Tabip Odası (ATO), Dr. Sami Ulus Kadın Doğum Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Eğitim Araştırma Hastanesi’ndeki güncel sorunlara ilişkin basın toplantısı gerçekleştirdi. Dr. Sami Ulus Eğitim Araştırma Hastanesinde diğer hastaneler gibi seçime kadar kapanmadan ama yavaş yavaş içi boşaltılarak fiili olarak kapanmaya başlandığı vurgulanan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“Bu belirsizlik ve bölünmüşlük durumu asistan hekimlerimiz başta olmak üzere eğitim görevlisi ve uzman hekimlerimizi ciddi düzeyde kaygılandırmakta, eğitimin aksamasına yol açmakta, vatandaşların hizmete erişimini zorlaştırmaktadır. Bir an önce netleşme sağlanmalı, EAH vasfının korunmasına yönelik gerekli adımlar atılmalıdır.”

Yapılan açıklamada, hastanenin yakın zamanda Etlik Şehir Hastanesi’nin (EŞH) açılmasıyla farklı bir sürece evrildiği belirtilen açıklama şöyle devam etti:

“Taşınma sürecinde 2 ay MHRS ile hasta bakılmadı. Elektif ameliyatlar yapılmadı. Ek binada pediatrik acil servis kapatıldı. Olası acil çocuk hastalar için pratisyen hekimler görevlendirildi. Bu süreçte eğitim klinikleri hasta göremedi ve asistan eğitimleri aksadı. Şu anda ise Sami Ulus EAH Beştepe ek binası Devlet Hastanesi’ne dönüştürülmüş durumda. Sağlık Bakanı sayın Fahrettin Koca’nın 21 Eylül günü paylaştığı ‘Hiçbir hastanemiz kapanmayacak, yepyeni bir hastanemiz daha oldu’ tweete gerçeği yansıtmamaktadır. Dr. Sami Ulus EAH’de diğer hastaneler gibi seçime kadar kapanmadan ama yavaş yavaş içi boşaltılarak fiili olarak kapanmaya başlamıştır.Bu belirsizlik ve bölünmüşlük durumu asistan hekimlerimiz başta olmak üzere eğitim görevlisi ve uzman hekimlerimizi ciddi düzeyde kaygılandırmakta, eğitimin aksamasına yol açmakta, vatandaşların hizmete erişimini zorlaştırmaktadır. Bir an önce netleşme sağlanmalı, EAH vasfının korunmasına yönelik gerekli adımlar atılmalıdır."