Dr. Bayazıt İlhan hakkında soruşturma

Hastanemi Açın Platformu, Dr. Bayazıt İlhan hakkında inceleme başlatıldığını duyurdu ve Ulucanlar Göz Eğitim ve Araştırma Hastanesi önünde açıklama yaptı.

  • Haber
  • |
  • Güncel
  • |
  • 18 Kasım 2022
  • 08:55

Hastanemi Açın Platformu (HAP) Ulucanlar Göz Eğitim ve Araştırma Hastanesi önünde bir araya gelerek basın açıklaması yaptı. Açıklamayı Ankara Tabip Odası Yönetim Kurulu üyesi Dr. Asuman Doğan okudu.

Doğan, basına izinsiz demeç verdiği gerekçesiyle hekimlere ceza verildiğini, HAP sözcüsü Dr. Bayazıt İlhan hakkında da inceleme başlatıldığını ifade etti.

“Covid-19 pandemisi döneminde haklılığımızı çok net gördük, bu hastanelerimize ihtiyacımız var” diyen Doğan, Ankara’nın hastane kapatmalar konusunda en fazla canı yanan kent olduğunu ifade etti. Ankara Bilkent Şehir Hastanesi için başta Ankara Numune, Türkiye Yüksek İhtisas ve Atatürk Hastaneleri olmak üzere önemli altı hastanenin kapatıldığını söyleyen Dr. Doğan; Etlik Şehir Hastanesi’nin açılması gerekçesiyle de Yıldırım Beyazıt Dışkapı, Dr. Sami Ulus Kadın Doğum ve Çocuk, Dr. Abdurrahman Yurtaslan Onkoloji, Etlik Zübeyde Hanım Kadın Doğum ve Ulucanlar Göz Eğitim ve Araştırma Hastanelerinin kapanma çalışmalarının yürütüldüğünü belirtti.

Açıklamada Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın hastanelerin kapatılmayacağı yönünde beyanını hatırlatan Dr. Doğan; “kısmen taşındığı” söylenen bu hastanelerde yaşanan sorunları anlattı ve “Yıllardır ‘nasıl olsa kapatılacak’ diye yaklaşılan bu hastanelere hiçbir yatırım yapılmamış, çivi çakılmamış, duvarlarına bir boya bile sürülmemiş durumda” dedi.

Açıklamanın sonunda hekimlere verilen cezaların derhal kaldırılması, açılan incelemelerin sonlandırılması gerektiği ifade edildi ve şunlar vurgulandı:

“Alanlarında akademik ve eğitici yönü kuvvetli olan kıdemli hekimlerin değeri bilinmelidir. Bu hastaneleri 'atıl' vaziyette, 'sürüncemede' bırakma anlayışına son verilmelidir. Hastanelerimiz kalkındırılmalıdır. Her işin başı sağlık olsun, rant değil.”